Foto: Insändarbild

Trygghetsdag i Märsta Centrum

På lördagen besöktes Märsta centrum av uppemot 2000 kommuninvånare.

centrum_artikel_host

Trygg i Märsta och Märsta Centrum arrangerade Trygghets- och krisberedskapsdagen i Märsta Centrum under lördagen. Aktörer som Sigtuna Kommuns Trygghetscenter och fältarbetare, Insatskompaniet, Attunda Brandkår, Polisen, Frivilliga Resursgruppen (FRG) och Nattvandrarna var med också.
– Att uppmärksamma trygghet och krisberedskap passade väl in i den nationella krisberedskapsveckan. Besökare på plats träffade experter och organisationer som gav tips och råd för oväntade och utmanande situationer. Barn hade möjlighet att provsitta i en polisbil och olika bandvagnar som Insatskompaniet och Brandkåren Attunda hade med sig, skriver Trygg i Märsta i ett pressmeddelande.

Under dagen klev de olika aktörerna upp på scenen för att berätta om deras verksamhet. Polisen informerade också om sin bild av trygghetsläget i kommunen.
– Frivilliga resursgruppen (FRG) delade ut pris till civila hjälpinsatser, bland annat till personer som levererat mat, böcker och medicin till de som behöver under pandemin. Madeleine Opira, grundare av A Million Mindes, talade på scenen om mångfald, integration och demokrati.

ica_helsida
storemore_helsida
joes-helsida
slottsby_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

defacto_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

wenngarn_jul_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

pantamera_avc_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
swedol_outsider
storemore_out
slottsby_outsider
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
wnngarn_jul_outsider
pantamera_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider