centrum_panorama_hostshopping
Märsta Centrum får ett trygghetscenterFoto: Arkivbild/Daniel Iskander

Trygghetscenter till Märsta

Efter Sigtuna kommuns besök i Karlstad har det nu beslutats att öppna ett trygghetscenter i Märsta Centrum: - För våra invånare betyder det här att det blir mycket enklare och smidigare. På Trygghetscentret får den som har trygghetsrelaterade frågor möjlighet att träffa flera olika funktioner som arbetar med trygghet och säkerhet, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun åkte på studieresa till Karlstad tidigare i år för att se hur de arbetar med sitt trygghetscenter. Nu kommer ett trygghetscenter att upprättas i Märsta centrum där kommunens trygghets- och säkerhetspersonal kommer att finnas tillsammans med kommunpolis, räddningstjänst och andra.

Ordningsvakterna kommer bland annat att utgå från trygghetscentrumet, även fältarbetare, fältsekreterare och fältassistenter kan utgå från platsen, likaså kan det vara en plats där man kan träffas och utgå ifrån med fokus på trygghet och säkerhet i kommunen.
– Vi tänker också att personal från våra olika förvaltningar kommer att finnas där. Trygghetscentret ska vara navet i Sigtuna kommuns trygghetsarbete, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

Öppnar i höst
Med ett trygghetscentrum blir synergieffekterna större eftersom olika roller för säkerhet och trygghet i kommunen är samlade. Kommunen och Fastpartner är överens om ett avtal och renovering i lokalen ska ta vid. Inflyttning är planerad till hösten.
– Vår förhoppning är att, i enlighet med de politiska målen vi har, öka tryggheten och säkerheten i Sigtuna kommun för våra invånare och besökare, fortsätter Helen Kavanagh Berglund.

Sigtuna kommuns avtal med Fastpartner startar i november och sträcker sig över tre år, årshyran är ca 350 000 kronor. Hur mycket som avsatts i budget från kommunen för trygghetscenter är oklart just nu men märsta.nu söker information om det.

brobygget_2024
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nedfallet träd blockerar väg 893

Notiser På väg 893 mellan Starmossen och Benstocken har ett nedfallet träd blockerat stora delar av körbanan i båda riktningarna. Personal är på väg för att åtgärda situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
klara_outsider
connys