centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen

Truppen spikad för Skånela

Skånela IF har spikat truppen för laget som ska spela Damallsvenskan kommande säsong.

centrum_artikel_host

Med tre nyförvärv de senaste dagarna har Skånela spikat truppen som ska spela i Allsvenskan kommande säsong. Kinga Kozdra, 21, lämnar GUIF Eskilstuna för spel i märstaklubben:
– Det kändes som rätt beslut där jag kan få den utvecklingen som jag strävar efter. Mitt nästa steg är att utvecklas till en riktigt bra och skicklig kantspelare för att sedan kunna nå så högt som möjligt inom handbollen. Den bilden jag har fått hittills är ett spel som jag tror på och kommer trivas bra i, och på så sätt kunna bidra med mycket, säger Kinga i ett uttalande.

Två andra som kommer in är Fanny Wärnmark och Felicia Angervall, Wärnmark en hemvändare medan Angervall kommer in från Täby. Dessutom kritar Sofia Kou Aune på ett kontrakt.
– När klubben berättade för mig om den nystart som sker i Skånelas damverksamhet kändes det spännande och kul, och där kände jag att den resan vill jag vara med på. Därför känns det kul att få spela ytterligare ett år i Skånela och få vara med och bidra. Klubben ligger mig varmt om hjärtat och jag kände att det var lite för tidigt att tacka för mig ännu. Jag är peppad på ännu en säsong i den röda tröjan och hoppas ni också är taggade på att heja fram oss till massa poäng hemma i borgen, uppger Sofia Kou Aune.

connys_helsida
centrum_host_helsida
joes-helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

sap_sep23_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

moderat_fokus_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

ica_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

hockeyskola_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

nrh_sigtuna
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
nrh
joes_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
moderat_bli_medlem
connys