sap_feb_pan
Foto: Destination Sigtuna

Trrafikkaos att vänta inför julmarknaden

Sigtuna står inför en prövning när den tredje julmarknadssöndagen närmar sig. Men en mörk skugga hänger över det festliga evenemanget.

centrum_artikel_host

I centrala Sigtuna hotas besökarna av en parkeringsmardröm. Tomma platser är en bristvara och att hitta ett tillgängligt utrymme för bilen kan liknas vid att leta efter en nål i en höstack. Den parkerar fel eller hindrar framkomligheten riskerar böter.

SL tvingas omlägga körvägen för linje 570 mot Hällsboskolan och 579 mot Märsta/Arlanda. Orsaken är de växande köerna längs Uppsalavägen under söndagarna. Resenärer hänvisas till andra hållplatser och måste traska en sträcka för att nå julmarknadens kärna.

SL i samarbete för fossilfri framtid

Notiser Shift2Access är ett banbrytande samarbete där Trafikförvaltningen i Region Stockholm, tillsammans med Region Skåne och Västra Götalandsregionen, strävar efter att utveckla innovativa lösningar för en fossilfri, inkluderande och resurseffektiv framtid.

connys_helsida
steningekompani_helsida
funkisfest_helsida
skridskodisco_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

foraldranatverk_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
connys
stentekompani_outsider
pantamera_out
foraldranatverk_outsider