eldsjal2024_pan
Foto: Sigtuna kommun

Trots krisen – Satsar 50 miljoner på verksamheterna

Kommunen påverkas av 170 miljoner kronor i ökade kostnader på grund av omvärldsläget men genomför trots det satsningar på 50 miljoner inom egna verksamheter.

centrum_artikel_host

Budgetdebatten pågår på Kulturum hela dagen. Kommunledningens budget väntas klubbas senare idag. märsta.nu rapporterade under tisdagen om att det väntas ökade kostnader i kommunen på grund av räntor och energi. Trots det blir det inga besparingar.
– Det är ett direkt resultat av det hårda arbete vi lagt ner på att sanera den dåliga kommunala ekonomi vi ärvde när vi tog över styret av kommunen efter valet 2018. Vi klarar nu av att hantera de enorma kostnadsökningarna vi ser för 2023. Det hade vi inte gjort för fem år sedan, säger kommunledningen i ett gemensamt uttalande.

Förskola och skola ska få 50 miljoner kronor under 2023, äldreomsorgen 11 miljoner och familjeomsorg 14 miljoner.
– Dessutom fortsätter arbetet med de större reformerna som Kvalitetslyftet inom äldreomsorgen, Serviceresan, Samhällsbyggnadslyftet, Trygghetsarbetet, Näringslivslyftet och Skolutvecklingsprogrammet, uppger kommunledningen i ett pressmeddelande.

Här kan du följa sändningen

mp_helsida_eu
connys_helsida
centrum_host_helsida
eu-valet

Pinbackshallen ny plats för förtidsröstningen

Nyheter Inför det kommande valet till Europaparlamentet den 9 juni introducerar Sigtuna kommun nya möjligheter för förtidsröstning. Från och med den 22 maj kommer väljare att kunna förtidsrösta i Pinbackshallen, vilket är en nyhet för i år.

spedition_helsida
pantamera_avc_helsida

Klart med Tamsons som oppositionsregionråd

Nyheter Den moderata regionfullmäktigegruppen har enhälligt valt Kristoffer Tamsons till ny gruppledare och oppositionsregionråd i Region Stockholm. Axel Conradi har valts till vice gruppledare. Besluten fattades under gruppens möte på onsdagskvällen.

storemore_helsida
eu-valet

Liberalernas EU-kandidat besökte Sigtuna

Nyheter Under lördagen gjorde Liberalernas kandidat till EU-parlamentet, Anna Maria Corazza Bildt, ett besök i Sigtuna. Tillsammans med lokala liberaler engagerade de sig i samtal med sigtunaborna för att diskutera Liberalernas politik och varför de förtjänar deras röst inför EU-valet den 9 juni.

eldsjal2024_helsida

Europaparlamentariker besökte Kvinnojouren i Märsta

Nyheter På Internationella kvinnodagen den 8 mars besökte Europaparlamentarikern Evin Incir (S) och oppositionsrådet Marie Axelsson (S) Kvinnojouren i Sigtuna kommun. Syftet med besöket var att uppmärksamma kampen mot mäns våld mot kvinnor både på lokal och internationell nivå.

steningekompani_helsida
eu-valet

Märstabo på EU-lista

Nyheter Märstabon Marta Aguierre som är en av Vänsterpartiets ledande politiker nationellt och regionalt är fyra på listan till EU-valet.

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Nyheter Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

EXTRA

Magdalena Andersson besökte Valsta

Nyheter Förre statsministern Magdalena Andersson besökte Valsta under måndagskvällen. Budskapet var tydligt: - Gängen ska inte ta över bostadsområden. Ikväll trygghetsvandrade jag i Valsta tillsammans med Hyresgästföreningen, Polisen, kommunen och fastighetsägaren. Trygga bostadsområden är en viktig pusselbit i kampen mot brottsligheten.

Askerson blir ny ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter Efter beslut från kommunfullmäktige har Mattias Askerson (M) utsetts till ny ordförande för den nybildade Förskole- och Grundskolenämnden i Sigtuna kommun från och med den första januari. Han tar över rollen efter Pernilla Bergqvist (L) som tidigare var ordförande för Barn- och Ungdomsnämnden, vilken tidigare hade ansvar för skolfrågor i kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
storemore_out
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
connys
mp_eu_outsider