valstadagen_pan
Foto: Sigtuna kommun

Trots krisen – Satsar 50 miljoner på verksamheterna

Kommunen påverkas av 170 miljoner kronor i ökade kostnader på grund av omvärldsläget men genomför trots det satsningar på 50 miljoner inom egna verksamheter.

centrum_artikel_host

Budgetdebatten pågår på Kulturum hela dagen. Kommunledningens budget väntas klubbas senare idag. märsta.nu rapporterade under tisdagen om att det väntas ökade kostnader i kommunen på grund av räntor och energi. Trots det blir det inga besparingar.
– Det är ett direkt resultat av det hårda arbete vi lagt ner på att sanera den dåliga kommunala ekonomi vi ärvde när vi tog över styret av kommunen efter valet 2018. Vi klarar nu av att hantera de enorma kostnadsökningarna vi ser för 2023. Det hade vi inte gjort för fem år sedan, säger kommunledningen i ett gemensamt uttalande.

Förskola och skola ska få 50 miljoner kronor under 2023, äldreomsorgen 11 miljoner och familjeomsorg 14 miljoner.
– Dessutom fortsätter arbetet med de större reformerna som Kvalitetslyftet inom äldreomsorgen, Serviceresan, Samhällsbyggnadslyftet, Trygghetsarbetet, Näringslivslyftet och Skolutvecklingsprogrammet, uppger kommunledningen i ett pressmeddelande.

Här kan du följa sändningen

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

centrum_host_helsida
valstadagen

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

nrh_sigtuna

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

Wenngarns_cafe_helsida
pantamera_avc_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

defacto_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

elon_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
wenngarn_outsider
centrum_outsider_host
connys
student_outsider
pantamera_out
valstadagen_outsider
joes_outsider
swedol_outsider