defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

Trots krisen – Satsar 50 miljoner på verksamheterna

Kommunen påverkas av 170 miljoner kronor i ökade kostnader på grund av omvärldsläget men genomför trots det satsningar på 50 miljoner inom egna verksamheter.

centrum_artikel_host

Budgetdebatten pågår på Kulturum hela dagen. Kommunledningens budget väntas klubbas senare idag. märsta.nu rapporterade under tisdagen om att det väntas ökade kostnader i kommunen på grund av räntor och energi. Trots det blir det inga besparingar.
– Det är ett direkt resultat av det hårda arbete vi lagt ner på att sanera den dåliga kommunala ekonomi vi ärvde när vi tog över styret av kommunen efter valet 2018. Vi klarar nu av att hantera de enorma kostnadsökningarna vi ser för 2023. Det hade vi inte gjort för fem år sedan, säger kommunledningen i ett gemensamt uttalande.

Förskola och skola ska få 50 miljoner kronor under 2023, äldreomsorgen 11 miljoner och familjeomsorg 14 miljoner.
– Dessutom fortsätter arbetet med de större reformerna som Kvalitetslyftet inom äldreomsorgen, Serviceresan, Samhällsbyggnadslyftet, Trygghetsarbetet, Näringslivslyftet och Skolutvecklingsprogrammet, uppger kommunledningen i ett pressmeddelande.

Här kan du följa sändningen

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

connys_helsida
defacto_helsida
moderat_pan_helsida
humbacken_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
oppethus_helsida_2023

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
oppethus_agy_2023_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh
humbacken_outsider
connys