moderat_pan_nov
Ibrahim Khalifa (S) besökte Sätuna torg och kom på att det var mörkt.Foto: Montage/märsta.nu

Trots 15 år vid makten – Khalifa: Det är mörkt på Sätuna torg

Efter 15 år vid makten lyfte Socialdemokratena en fråga till den nytillträdde ledningen om varför det är mörkt vid Sätuna torg: - Khalifa har varit kso i ett och ett halvt år och suttit i kommunledningen i 15 år, först när han hamnar i opposition kommer han på att det är mörkt på Sätuna torg, sa Olov Holst (M) i samband med kommunfullmäktige.

centrum_artikel_host

Det är mörkt och otryggt på Sätuna torg, det konstaterade förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) i samband med Sätuna dag. Därför lyfte han frågan på kommunfullmäktige om den nytillträdde kommunledningen avsåg ordna ljus över Sätuna torg.

”Tydligen ingen enkel sak”
Kommunstyrelsen Olov Holst (M) var måttlig road av Khalifas fråga eftersom han och (S) suttit i kommunledning i 15 års tid:
– Khalifa har varit kso i ett och ett halvt år, han har suttit i kommunledningen i femton år, först när han hamnar i opposition kommer han på att det är mörkt på Sätuna torg. Tydligen är det inte så enkel sak att åtgärda eftersom Socialdemokraterna inte gjort detta på femton år utan anser att vi ska göra det på 35 dagar. Ingen plats i Sigtuna kommun ska vara mörk och otrygg, sa Holst från talarstolen i fullmäktige.

Nya bostäder i Skepptuna
Vidare klubbade fullmäktige en detaljplan avseende bostäder på Klockarbol i Skepptuna, ca 50 bostäder vid Bygdegården. Riktlinjer för markanvisningar återremitterades av Socialdemokraterna. Markanvisningar är en direkt konsekvens av Uppdrag Gransknings program om Sigtuna kommun där Socialdemokraterna avsåg ge markanvisning åt en partimedlem. Syftet med markanvisningarna är att sätta upp gemensamma regler för hur den gemensamma marken ska hanteras, menade Olov Holst som var kritiskt mot återremissen eftersom Socialdemokraterna inte aviserat något i Kommunstyrelsen.

Klart för en valkrets
Även nya valkretsar klubbades igenom, Sigtuna första och Sigtuna andra slogs ihop till en enda. Det fanns inte många protester mot förslaget som kom från Länsstyrelsen.
– Äntligen kommer varje avlagd röst vara lika mycket värd, det var stor skillnad innan i valdeltagande och därmed var rösterna olika värda, sa Olov Holst om ärendet innan beslutet.

advent_kyrka_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

centrum_host_helsida
connys_helsida
dackskifte_helsida
moderat_pan_helsida
agy_oppethus
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
connys
pantamera_out
dackskifteoutsider