centrum_panorama_hostshopping
Foto: UC

Trendbrott: Konkursvågen mattas av

Konkursvågen har mattats av en aning i kommunen och nu är ökningen enbart 7 procent för halvåret 2024.

centrum_artikel_host

Under årets fyra första månader var det en kraftig ökning av konkurser i kommunen. Men nu har antalet konkurser mattats av enligt de senaste siffrorna från UC. Även om fyra företag inledde konkurs vecka 25 är det ett trendbrott i den totala statistiken. I år har 29 företag gått i konkurs, att jämföra med 27 förra året enligt UC. Flera av grannkommunerna visar också röda siffror, i Väsby är ökningen över 150 procent.

UC konstaterar att trenden är tydlig på riksnivå med att konkurssiffrorna missar för första gången sen 2022.
– Den minskning vi nu ser är en tydlig indikation på att alla de politiska åtgärder som vidtagits under våren, inklusive Riksbankens räntesänkning i maj, fått positiva effekter på svenskt näringsliv. Sammantaget för det första halvåret i år ligger konkurserna dock på skyhöga nivåer och nystarterna har fortsatt att minska i juni, konstaterar Gabriella Göransson, VD på UC.

fritidsbanken_helsida

Trots negativt halvårsresultat tror Arlandastad Group på vändning

Näringsliv Arlandastad Group ser ljusare på framtiden efter ökad aktivitet på marknaden under första halvåret 2024: – Aktiviteten på marknaden ökade under första halvåret, och vi planerar för en högre utvecklingstakt framöver. Åtgärder för att förbättra lönsamheten är fortsatt starkt prioriterade, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

connys_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out