centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Tre nya konkurser i kommunen

Konkurserna i kommunen har hittil i år ökat med över 50 procent enligt de senaste siffrorna från UC.

centrum_artikel_host

Bara några enstaka kommuner i länet har sjunkande konkurssiffror, bland dessa finns grannkommunen Upplands-Väsby med sjunkande antal konkurser i år. Sigtuna är hårt drabbat med en ökning på 52 procent hittills i år. För årets tio första månader var det 41 konkurser i kommunen, jämfört med samma period förra året är det 14 fler. Enligt UC är det byggbranschen drivande samt företag inom information och kommunikation. Konkurserna inom handeln uppges ha minskat.
– Utvecklingen inom byggsektorn är skrämmande eftersom konkurserna procentuellt fortsätter att öka, till skillnad från flera andra branscher där vi ser en utplaning i statistiken med anledning av att konkurstalen varit höga under en längre tid. Byggsektorn har en viktig betydelse för svensk industri och ökad arbetslöshet får direkt negativ påverkan på marknaden, och riskerar att utlösa en varselvåg inom en rad andra industrier. Kommunikation och information är en annan bransch som just nu kämpar i stark motvind. Det här är framförallt mindre bolag inom IT som utkonkurreras av mer kostnadseffektiva lösningar när företagen tvingas spara in på utvecklingskostnader och IT konsultstöd, säger Gabriella Göransson, VD på UC.

I länet är ökningen 32 procent. Bara under oktober var det 250 företag som gick i konkurs, tre av dessa hör hemma i Sigtuna kommun enligt Creditsafe.
– Konkurserna fortsätter att öka i snabb takt och vi ser nästan inga ljusglimtar varken för någon bransch eller region. Vi har inte varit i närheten av så här höga nivåer tidigare för en oktobermånad, säger Henrik Jacobsson, VD på Creditsafe.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
brobygget_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out