eu_valet_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Tre misshandlade på Södergatan

Tre personer misshandlades under natten och polis fick tillkallas till Södergatan: - Två av dem fick uppsöka sjukhus, säger Towe Hägg vid Polisen regionledningscentral.

centrum_artikel_host

Ambulans åkte först till Södergatan vid 4-tiden i morse. Ambulanspersonalen tillkallade då polispatrull eftersom det rörde sig om misshandel av flera personer. Tre personer har uppget för polisen att de misshandlats:
– När patrullen kommer fram är ingen kvar, två får åka till sjukhus, säger Towe Hägg vid Polisen.

Omständigheterna är oklara i skrivande stund då polisen ska utreda händelsen, men det ska bara röra sig om misshandel och ingen grov misshandel. Skadorna på de två som fördes till sjukhus är okända för redaktionen.

centrum_host_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

sigtunakampen_helsida
pantamera_avc_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
pantamera_out
sigtunakampen_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
connys
eldsjal2024_out