moderat_pan_nov
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB
Foto: Newsworthy

Tre av tio har fått första dosen

Tre av tio kommuninvånare över 18 år har nu fått sin första dos.

centrum_artikel_host

11 280 personer i kommunen har fått minst en dos av vaccinet mot covid-19 enligt siffror från Svenska Vaccinationsregistret som Newsworthy har sammanställt. Det innebär att tre av 10 fått första dosen, 7,7 procent har fått båda doserna. Andelen vaccinerade i kommunen är dock lägre än de flesta andra kommuner vilket beror på att Sigtuna har en yngre befolkning än exempelvis Norrtälje.

Tidigare i veckan kunde alltsom var 50+ boka tid för vaccinering. I hela regionen fick nästan 95 000 stockholmare en vaccindos förra veckan. Vaccinationstakten har aldrig varit så hög som den är just nu. 9 av 10 70+ har fått vaccin i Region Stockholm, i Sigtuna kommun är andelen 70+ som vaccinerats 9 av 10.

Siffrorna som Newsworthy sammanställt visar också att var tredje mellan 50-59 år tagit en dos vaccin. Nästan 1 av 10 mellan 40-49 år har fått en dos. Med nuvarande tempo kommer hela Region Stockholm att ha uppnått vaccinmålet till 5:e september.

Bildslide: Se andel vaccinerade i kommunen, åldersgrupp för åldersgrupp

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

agy_oppethus
defacto_helsida
dackskifte_helsida
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

vintermarknad_helsida
pantamera_avc_helsida
advent_kyrka_helsida
julmarknad_2022
connys_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
nrh
vintermarknad_outsider
kyrka_outsider_advent
marknaden_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
dackskifteoutsider