centrum_panorama_hostshopping
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB
Foto: Newsworthy

Tre av tio har fått första dosen

Tre av tio kommuninvånare över 18 år har nu fått sin första dos.

centrum_artikel_host

11 280 personer i kommunen har fått minst en dos av vaccinet mot covid-19 enligt siffror från Svenska Vaccinationsregistret som Newsworthy har sammanställt. Det innebär att tre av 10 fått första dosen, 7,7 procent har fått båda doserna. Andelen vaccinerade i kommunen är dock lägre än de flesta andra kommuner vilket beror på att Sigtuna har en yngre befolkning än exempelvis Norrtälje.

Tidigare i veckan kunde alltsom var 50+ boka tid för vaccinering. I hela regionen fick nästan 95 000 stockholmare en vaccindos förra veckan. Vaccinationstakten har aldrig varit så hög som den är just nu. 9 av 10 70+ har fått vaccin i Region Stockholm, i Sigtuna kommun är andelen 70+ som vaccinerats 9 av 10.

Siffrorna som Newsworthy sammanställt visar också att var tredje mellan 50-59 år tagit en dos vaccin. Nästan 1 av 10 mellan 40-49 år har fått en dos. Med nuvarande tempo kommer hela Region Stockholm att ha uppnått vaccinmålet till 5:e september.

Bildslide: Se andel vaccinerade i kommunen, åldersgrupp för åldersgrupp

nrh_sigtuna

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

adhd_kommun

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

joes-helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

hockeyskola_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

centrum_host_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

connys_helsida
sap_sep23_helsida
ica_helsida
moderat_fokus_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ica_outsider
connys
joes_outsider
swedol_outsider
kommun_adhd_outsider
hockeyskola_outsider
pantamera_out
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
centrum_outsider_host
kommun_skoterska_outsider