centrum_panorama_hostshopping
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB
Foto: Newsworthy

Tre av tio har fått första dosen

Tre av tio kommuninvånare över 18 år har nu fått sin första dos.

centrum_artikel_host

11 280 personer i kommunen har fått minst en dos av vaccinet mot covid-19 enligt siffror från Svenska Vaccinationsregistret som Newsworthy har sammanställt. Det innebär att tre av 10 fått första dosen, 7,7 procent har fått båda doserna. Andelen vaccinerade i kommunen är dock lägre än de flesta andra kommuner vilket beror på att Sigtuna har en yngre befolkning än exempelvis Norrtälje.

Tidigare i veckan kunde alltsom var 50+ boka tid för vaccinering. I hela regionen fick nästan 95 000 stockholmare en vaccindos förra veckan. Vaccinationstakten har aldrig varit så hög som den är just nu. 9 av 10 70+ har fått vaccin i Region Stockholm, i Sigtuna kommun är andelen 70+ som vaccinerats 9 av 10.

Siffrorna som Newsworthy sammanställt visar också att var tredje mellan 50-59 år tagit en dos vaccin. Nästan 1 av 10 mellan 40-49 år har fått en dos. Med nuvarande tempo kommer hela Region Stockholm att ha uppnått vaccinmålet till 5:e september.

Bildslide: Se andel vaccinerade i kommunen, åldersgrupp för åldersgrupp

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

brobygget_2024
connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
pantamera_out
connys
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host