sap_feb_pan
Foto: Orlando Boström/Swedavia

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

centrum_artikel_host

Trots kaos i säkerhetskontrollen i juni har flygandet ökat jämfört med innan pandemin. Nivåerna är på 77 procent av 2019 års nivåer, alltså före pandemin. Swedavias VD Jonas Abrahamsson uppger att man vidtagit kraftfulla åtgärder som att stärka bemanningen och öppna upp Terminal 4 samt begränsa tillträdet till Terminal 5.
– De långa köerna till säkerhetskontrollen uppstår mer sällan och genomströmningen har förbättrats, men vid vissa peaktider är köerna fortfarande för långa vilket jag beklagar.

Juni är en reseintensiv månad och det kommer att vara köer under månaden då många vill resa då trycket är högre på incheckning, säkerhetskontroill och gränskontroll.
– Vi värderar löpande ytterligare åtgärder för att förbättra genomströmningen på Arlanda och rekryteringsinsatserna fortsätter hos våra samarbetspartners för att möta det ökande resandet. Bemanningsbristen är dock fortsatt stor och en utmaning i hela branschen, såväl bland aktörerna på Arlanda som på många flygplatser runt om i Europa, och kan i kombination med strejker leda till fortsatta utmaningar i uppstarten för flyget efter pandemin, säger Jonas Abrahamsson.

Arlanda hade 1,933 miljoner resenärer i juni, en minskning med 23 procent jämfört med för tre år sedan. Inrikesresandet har gått ner med 27 procent och utrikes 22 procent. Jämfört med förra året är ökningen hela 317 procent.

connys_helsida
steningekompani_helsida
spedition_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

funkisfest_helsida
fritidsbanken_sportlov

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

centrum_host_helsida
sportlov

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

pantamera_avc_helsida

Nya etableringar hos Corem i Arlandastad

Näringsliv Fastighetsbolaget Corem välkomnar tre betydande hyresgäster, Rikshem, UPS och Industrisupport i Stockholm, till sina specialanpassade lokaler i Arlandastad. Denna expansionsstrategi stärker Corems närvaro och bekräftar förtroendet från framstående företag inom olika branscher.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
spedition_outsider
nrh_sigtuna