moderat_sep_pan
Foto: Orlando Boström/Swedavia

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

centrum_artikel_host

Trots kaos i säkerhetskontrollen i juni har flygandet ökat jämfört med innan pandemin. Nivåerna är på 77 procent av 2019 års nivåer, alltså före pandemin. Swedavias VD Jonas Abrahamsson uppger att man vidtagit kraftfulla åtgärder som att stärka bemanningen och öppna upp Terminal 4 samt begränsa tillträdet till Terminal 5.
– De långa köerna till säkerhetskontrollen uppstår mer sällan och genomströmningen har förbättrats, men vid vissa peaktider är köerna fortfarande för långa vilket jag beklagar.

Juni är en reseintensiv månad och det kommer att vara köer under månaden då många vill resa då trycket är högre på incheckning, säkerhetskontroill och gränskontroll.
– Vi värderar löpande ytterligare åtgärder för att förbättra genomströmningen på Arlanda och rekryteringsinsatserna fortsätter hos våra samarbetspartners för att möta det ökande resandet. Bemanningsbristen är dock fortsatt stor och en utmaning i hela branschen, såväl bland aktörerna på Arlanda som på många flygplatser runt om i Europa, och kan i kombination med strejker leda till fortsatta utmaningar i uppstarten för flyget efter pandemin, säger Jonas Abrahamsson.

Arlanda hade 1,933 miljoner resenärer i juni, en minskning med 23 procent jämfört med för tre år sedan. Inrikesresandet har gått ner med 27 procent och utrikes 22 procent. Jämfört med förra året är ökningen hela 317 procent.

defacto_helsida

Sellpy etablerar logistiklager i Rosersberg

Näringsliv Second hand-aktören Sellpy hyr in sig i Rosersberg för sitt nya lager: - Vi är mycket glada att få genomföra denna affär tillsammans med Bockasjö. Att det dessutom är just Sellpy som flyttar in känns extra positivt då vi blir en aktör som kan vara med och påverka till en mer hållbar utveckling, säger Annika Persson, Vd och ägare Kilenkrysset Swe.

Här blir det 11 000 kvadratmeter shopping och restauranger

Näringsliv Arlandas nya tillbyggnad på terminal 5 i limträ börjar ta form: - - Vi är nu halvvägs i utbyggnaden av denna del av Marknadsplatsen och det är en häftig känsla att se det som tidigare synts på ritningar och i planer nu börjar bli verklighet, säger Jonas Missaoui, projektledare för verandan på Swedavia.

centrum_sommar2022_helsida
toppbanner
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
ungdomsarbete_helsida
näringslivsgalan

Nu ska kandidaterna utses

Näringsliv Nomineringar till Näringslivsgalan har stängt och nu ska juryn utse vinnarna i de fyra kategorierna: - Äntligen dags för Näringslivsgalan igen, som vi längtat! Kvällen då företagare och entreprenörer samlas till årets fest. Ta med medarbetare och nära när vi hyllar företagandet i Sigtunas alla delar, säger Björn Petersson, ordförande i Företagarna i Sigtuna kommun.

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
swedol_outsider
galan_outsider
arbete_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys