kyrka_advent _pan
Foto: Orlando Boström/Swedavia

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

centrum_artikel_host

Trots kaos i säkerhetskontrollen i juni har flygandet ökat jämfört med innan pandemin. Nivåerna är på 77 procent av 2019 års nivåer, alltså före pandemin. Swedavias VD Jonas Abrahamsson uppger att man vidtagit kraftfulla åtgärder som att stärka bemanningen och öppna upp Terminal 4 samt begränsa tillträdet till Terminal 5.
– De långa köerna till säkerhetskontrollen uppstår mer sällan och genomströmningen har förbättrats, men vid vissa peaktider är köerna fortfarande för långa vilket jag beklagar.

Juni är en reseintensiv månad och det kommer att vara köer under månaden då många vill resa då trycket är högre på incheckning, säkerhetskontroill och gränskontroll.
– Vi värderar löpande ytterligare åtgärder för att förbättra genomströmningen på Arlanda och rekryteringsinsatserna fortsätter hos våra samarbetspartners för att möta det ökande resandet. Bemanningsbristen är dock fortsatt stor och en utmaning i hela branschen, såväl bland aktörerna på Arlanda som på många flygplatser runt om i Europa, och kan i kombination med strejker leda till fortsatta utmaningar i uppstarten för flyget efter pandemin, säger Jonas Abrahamsson.

Arlanda hade 1,933 miljoner resenärer i juni, en minskning med 23 procent jämfört med för tre år sedan. Inrikesresandet har gått ner med 27 procent och utrikes 22 procent. Jämfört med förra året är ökningen hela 317 procent.

Spadtag för Prologis logistikfastighet i Rosersberg

Näringsliv Det första spadtaget för Prologis nya logistikfastighet i Rosersberg togs på torsdagen: - Närheten till både vägnät, tåg och flyg ger företagen goda möjligheter att effektivt nå Stockholm city, Mälardalen samt övriga Sverige och Europa. Området har även mycket bra access tack vare Stockholms lokaltrafik och nås via bussar och pendeltåg, säger Gunnar Gillholm, VP country manager på Prologis Nordics.

centrum_host_helsida

Nya food hall får pristak

Näringsliv I vad som beskrivs som en största kommersiella satsningen på Arlanda någonsin kommer det att finnas en food hall: - Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen och utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet, berättar Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

pantamera_avc_helsida

Stort intresse för julmarknaden

Näringsliv Sigtuna Julmarknad startar igen söndag 27:e november och intresset uppger vara stort efter pandemin: - Det har varit ett väldigt högt tryck på årets marknadsplatser. Det är så roligt att se hur uppskattad och efterlängtad marknaden fortsätter att vara av både knallar och besökare, säger Annica Jansson, vd Destination Sigtuna.

vintermarknad_helsida

Norwegian storsatsar på Arlanda i sommar

Näringsliv I Norwegians sommarprogram finn ett 50-tal linjer från Arlanda: - Vi är glada över att kunna presentera ett gediget program för nästa sommar. Förra sommarsäsongen visade på en stor reslust i de nordiska länderna och vi förväntar att den trenden fortsätter under 2023, säger Magnus Maursund, Norwegians koncerndirektör för Network, Pricing & Optimisation.

julmarknad_2022
defacto_helsida
connys_helsida
advent_kyrka_helsida
agy_oppethus
dackskifte_helsida

Näringslivsmässa arrangeras i december

Näringsliv Sigtuna kommun bjuder in till en ny näringslivsmässa i Scandinavian XPO i december: - Vi vill kunna erbjuda ett av Sveriges bästa företagsklimat. Det kan vi bara få genom att ha en bra dialog och kontakt med våra företag, säger Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun.

moderat_pan_helsida

Sigtuna kommuns företagsklimat fortsätter neråt

Näringsliv Svenskt Näringsliv rankar Sigtunas företagsklimat på plast 81 i landet av 290 kommuner: - Förändringarna sedan förra året är överlag små i Sigtuna. De tydligaste förbättringarna kan vi se i kommunens upphandling och i konkurrens från kommunens verksamheter, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
kyrka_outsider_advent
nrh
vintermarknad_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
connys
marknaden_outsider
dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider