moderat_pan_nov
Foto: Region Örebro län

Tre av fyra har tagit första dosen-Vaccinbuss kommer till Märsta

Vaccineringen i kommunen går sakta men säkert framåt, nu har tre av fyra tagit första dosen enligt Folkhälsomyndighetens siffror.

centrum_artikel_host

Efter vecka 40 står det klart att 75 procent av befolkningen över 16 år tagit första dosen av vaccin mot covid-19, två av tre har tagit båda doserna. Av ungdomarna har hälften av 16-17-åringar tagit första dosen och 6 av 10 mellan 18-29 år. Det är främst kommuninvånare under 40 år som har lägre vaccineringsgrad. Andelen mellan 40-49 år som tagit vaccin är 75 procent, 7 av 10 i den gruppen har tagit båda doserna. Kommuninvånare över 50 år har vaccineringsgrad för en dos på minst 85 procent.

Närmaste veckan kommer även en vaccinbuss att komma till Märsta Centrum. Detta för att öka andelen vaccinerade i Märsta som har lägre andel än Sigtuna.

moderat_pan_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

dackskifte_helsida
centrum_host_helsida
agy_oppethus
connys_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

advent_kyrka_helsida
julmarknad_2022
defacto_helsida
vintermarknad_helsida
pantamera_avc_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

dackskifteoutsider
swedol_outsider
connys
nrh
centrum_outsider_host
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent