centrum_panorama_hostshopping
Foto: Region Örebro län

Tre av fyra har nu fått första dosen

Tre av fyra kommuninvånare över 16 år har nu fått en första dos vaccin.

centrum_artikel_host

Nästan 30 000 kommuninvånare har fått en första dos, det gäller personer över 16 år och till och med vecka 42. Dock är vaccineringstäckningen lägre i kommunen än i många andra håll i länet och landet. 7 av 10 i kommunen har även tagit båda doserna. När det gäller äldre har 94 procent över 70 år fått minst en dos.

I länet är det bara Botkyrka och Södertälje med lägre vaccineringstäckning. Väsby har fyra procentenheter fler vaccinerade än i Sigtuna. Flest i länet har Vaxholm med 90 procent.
–  Akutsjukhusen har totalt sett en något bättre situation den här veckan jämfört med föregående vecka. Det bästa sättet att undvika att du eller någon närstående smittas av covid-19 och behöver sjukhusvård är att vaccinera dig. En absolut majoritet av de patienter som har covid-19 och behöver sjukhusvård har inte tagit båda doserna vaccin, säger Johan Bratt, chefläkare i Region Stockholm.

ica_helsida
joes-helsida
moderat_fokus_helsida
connys_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

sap_sep23_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

centrum_host_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

defacto_helsida
hockeyskola_helsida
nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
nrh
joes_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider