centrum_panorama_hostshopping
Foto: Region Örebro län

Tre av fyra har nu fått första dosen

Tre av fyra kommuninvånare över 16 år har nu fått en första dos vaccin.

centrum_artikel_host

Nästan 30 000 kommuninvånare har fått en första dos, det gäller personer över 16 år och till och med vecka 42. Dock är vaccineringstäckningen lägre i kommunen än i många andra håll i länet och landet. 7 av 10 i kommunen har även tagit båda doserna. När det gäller äldre har 94 procent över 70 år fått minst en dos.

I länet är det bara Botkyrka och Södertälje med lägre vaccineringstäckning. Väsby har fyra procentenheter fler vaccinerade än i Sigtuna. Flest i länet har Vaxholm med 90 procent.
–  Akutsjukhusen har totalt sett en något bättre situation den här veckan jämfört med föregående vecka. Det bästa sättet att undvika att du eller någon närstående smittas av covid-19 och behöver sjukhusvård är att vaccinera dig. En absolut majoritet av de patienter som har covid-19 och behöver sjukhusvård har inte tagit båda doserna vaccin, säger Johan Bratt, chefläkare i Region Stockholm.

sigtunakampen_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
connys
eldsjal2024_out
sigtunakampen_outsider