centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Tre års fängelse för våldtäkt i Rosersberg

En man som våldtog en flicka i en bil på en grusplan utanför Rosersberg döms till tre års fängelse.

centrum_artikel_host

I september parkerade en man och en flicka en bil på en grusplan utanför Rosersberg. Där ska flera sexuella händelser ha inträffat. Flickan ska ha varit över 15 år och de träffades inne i centrala Rosersberg i samband med att mannen erbjöd flickan skjuts hem. Flickan berättade i förhör att mannen inte körde hem henne som överenskommet utan istället körde till grusplanen där hon ska ha tvingats utföra oralsex. Flickan gick sen resten av vägen hem och pratade med vänner om händelsen. Därefter togs kontakt med polisen.

Enligt mannen var det flickan som gjorde närmanden och var med på handlingarna. Flera vittnen har bekräftat flickans utsago och hur hon var efter händelsen. Det finns även undersökning från sjukhus som kan bekräfta att flickan utsatts för övergrepp. Mannen som är i äldre 30-årsåldern och folkbokförd i Stockholm döms till tre års fängelse och ska även utge skadestånd på 98 000 kronor till flickan.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

defacto_helsida
elon_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

centrum_host_helsida
ica_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

valstadagen
connys_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
ica_outsider
mp_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
valstadagen_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh