centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Trazan & Banarne genrepade i Kulturum

I tre dagar genrepade Lasse Åbergs musikal Trazan och Banarne i Kulturum inför kommuninvånare som uppskattade showen.

centrum_artikel_host

Christian Åkesson och Nassim Al Fakir briljerade i rollerna som Trazan och Banarne. Det bjöds på nostalgiska inslag från showen genom historien och dagsaktuella inslag och frågor inom klimatet. Musikalen hade premiär på fredagen 5/11 i Kristanstad.

Programmet sändes första gången under jullovet 1976. Lasse Åberg fyllde nyligen 80 år och det glada Electric Banana band med Janne Schaffer i spetsen fyllde 40 år. Det firades genom att sätta igång turnén som ska spelas land och rike runt. Denna version är en mix av gammalt klassiskt och nya inslag. Fröken Öken är med och ska locka Trazan och Banarne från sin deras hem. En kamp mellan ont och gott utspelar sig i regnskogen.

brobygget_2024
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
klara_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
connys
pantamera_out
brobygget_outsider