valstadagen_pan
Foto: Genrebild

Trasig fartkamera tagen i beslag

Fartkameran längs väg 263 i höjd med Tingvalla har hittats och tagits i beslag.

centrum_artikel_host

Ett stort antal kameror har stulits vägar i Uppland, bland annat på väg 263 och 55. Nu har en kamera hittats vid väg 263 vid Tingvalla, kameran var trasig enligt Polisen.
– Polisen har varit och hämtat den trasiga fartkameran och den ingår i anmälan angående grov stöld. I de initiala uppgifterna som finns om kameran framgår det att bland annat bakstycket saknas på fartkameran, skriver Polisen på sin hemsida.

SVT Uppsala rapporterar att det i Sverige stulits 150 kameror till ett värde av runt 250 000 kronor per kamera. Det kan finnas efterfrågan på kamerorna i Ryssland, exempelvis för att användas i drönare. Det är dock för tidigt att uttala sig om en sådan koppling. Under natten till fredagen greps en person som misstänks ha koppling till stölderna som pågått sedan i augusti. Man ska ha hittat både stöldgods och påträffat en ”hälericentral”. Personen är svensk medborgare och misstänks för grov stöld.

elon_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

valstadagen
nrh_sigtuna

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

joes-helsida
connys_helsida
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
mp_outsider
pantamera_out
nrh
swedol_outsider
valstadagen_outsider
student_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host