moderat_pan_nov
I en bil från Gate Gourmet hänger en flagga som anhängare av Grå Vargarna använder sig av.Foto: Insändarbild

Transportstyrelsen inkopplat i fallet kring flaggan

märsta.nu:s avslöjande om att Grå vargarna har anhängare på Airside på Arlanda orsakade stor uppståndelse på sociala medier. Men det är Transportstyrelsen som utfärdar alla sk badgar på flygplatsen: - Vi känner till det, men kan inte lämna någon mer information, säger Sara Eriksson, pressansvarig vid Transportstyrelsen.

centrum_artikel_host

Sympatisörer till den extremistiska turkiska gruppen Grå Vargarna finns på Arlanda. När det gäller personer med behörighet att vistas på Arlanda så är det Transportstyrelsen som utfärdar sk badgar. En uppgiftslämnare berättar för märsta.nu att om det finns personer med kopplingar till extrema organisationer eller ideologier så kan det utgöra en säkerhetsrisk:
– Transportstyrelsen kan då återkalla badgen tillståndet att vistas på Arlanda. Det finns olika behörigheter, de som levererar kan säkert röra sig relativt fritt och ta sig till flygplanen, säger uppgiftslämnaren till märsta.nu

Transportstyrelsen bekräftar för märsta.nu att de nu känner till ärendet med att en av Grå Vargarnas flagga finns inne i en bil som Gate Gourmet förfogar över. Men man vill inte lämna mer kommentarer kring det. Man vill heller inte uttala sig om huruvida man vidtagit åtgärder. Även Swedavia har fått kritik i sociala medier men beskedet från deras sida via Twitter är att man säkerställt att frågan hanteras av det berörda företaget och polisen.

Flaggan används av Grå vargarna
En källa med insyn har reagerat på artikeln om sympatisörerna på Arlanda. Men han vill förtydliga om flaggan som indirekt kan kopplas till Grå Vargarna:
– Det tre halvmånarna är en symbol som används av det ultranationalistiska och fascistiska partiet MHP. Men även av deras anhängare och sympatisörer. Deras ungdomsförbund Grå vargarna anklagas för hundratals mord i Turkiet och även för terrorattentat i Europa och på andra håll, säger källan.

Uppgiftslämnaren är också kritisk mot myndigheterna för att inte agera kraftfullare mot att Gate Gourmet kan ha personer med extremistkopplingar på Airside:
– Att en person öppet utrycker sympatier för en så här extrem organisation borde sannolikt medföra att personen anses utgöra en säkerhetsrisk och de borde se över om personen har ska ha tillträde till känsliga områden på en flygplats,

 

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

vintermarknad_helsida
julmarknad_2022
advent_kyrka_helsida
moderat_pan_helsida
connys_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

defacto_helsida
centrum_host_helsida
dackskifte_helsida
agy_oppethus
pantamera_avc_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
kyrka_outsider_advent
swedol_outsider
centrum_outsider_host
dackskifteoutsider
marknaden_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
vintermarknad_outsider