vinter_pan
Obs! Bilden är en arkivbild och den aktuella krogen har inget med artikeln att göra.Foto: Magasinet

Trängsel kontrolleras på krogar, restauranger och kaféer

I fredags inledde kommunens inspektörer kontroller av trängsel.

centrum_artikel_host

Kommunen startade i fredags sitt arbete med att kontrollera trängsel på restauranger, barer och kaféer. Det är inspektörer från Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen som gör kontrollerna. Om något ställe bryter mot rekommendationerna om trängsel så kan man få anmärkning.

De nya reglerna som Folkhälsomyndigheten utfärdat för att minska smittspridning innebär att man inte får ha trängsel i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar. Besökare måste hålla avstånd mellan varandra. Besökare ska äta och dricka sittandes vid bord och personal ska bära ut beställningarna.

storemore_helsida
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

slottsby_helsida
pantamera_avc_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

defacto_helsida
vinter_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

joes-helsida
nrh_sigtuna

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

oppethus_dec
ica_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
swedol_outsider
vinter_outsider
nrh
pantamera_out
connys
storemore_out
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_out
joes_outsider