vintermarknad_pan
Trafikverkets plan är inte tillräcklig anser de 26 kommunerna i Stockholms länFoto: Insändarbild

Trafikverkets plan får kritik av samtliga länets kommuner

Samtliga 26 kommuner i Stckholms län är överens om att Trafikverkets nationella plan för transportsystemet inte är tillräcklig för länet: - Planeringen av transportsystemet är mycket långsiktig och kommunerna i länet vill ta ett gemensamt ansvar för den strategiska utvecklingen, säger Mats Gerdau (M), ordförande för Storsthlm och KSO i Nacka.

centrum_artikel_host

Nätverket Storsthlm består av länets samtliga 26 kommuner. Nu har man gått ihop och gjort gemensam sak mot Trafikverkets nationella plan för transportsystemet. Man anser att planen saknar lösningar för finansiering och utbyggnad av Tvärförbindelse Södertörn och Östlig förbindelse samt en tydlig inrikting för utbyggnaden av Arlandas kapacitet. Storsthlm anser att regeringen bör ändra på Trafikverkets förslag så att den stödjer utvecklingen i Stockholms län.
– Sammantaget har Stockholms län fått för lite pengar i förhållande till de behov vi har. Här bor nästan 23 procent av landets befolkning. Vi står för en tredjedel av BNP och vi har ett bostadsbyggnadsbehov som motsvarar 31 procent av hela landet behov. Transportsystemet behöver utvecklas i samma takt som Stockholms län gör som helhet, säger Mats Gerdau (M), ordförande i Storsthlm och kommunstyrelseordförande i Nacka.

Krävs goda förbindelser med flyg
Man vill se att tillgängligheten till Arlanda och kapaciteten på flygplatsen prioriteras i statens planer för transportsystemet.
– Utan goda förbindelser med flyg riskerar länet att hamna på efterkälken, skriver Storsthlm i ett pressmeddelande.

E4:an breddas
Tidigare i veckan rapporterade märsta.nu att Trafikverket avser teckna avtal med Sollentuna, Upplands-Väsby, Sigtuna och Swedavia om en avsiktsförklaring gällande att bredda E4:an till 4+4 filer mellan Häägvik-Glädjen och därefter 3+3 till Arlanda.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

centrum_host_helsida
vintermarknad_helsida
pantamera_avc_helsida
advent_kyrka_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

connys_helsida
julmarknad_2022
moderat_pan_helsida
dackskifte_helsida
defacto_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
nrh
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
swedol_outsider
connys
pantamera_out
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider