centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Trafikverket uppmanar yrkesförare att sänka tempot på E4:an

Sträckan mellan Märsta-Väsby är en av de mest olycksdrabbade länet, trots det finns det inga planer för nya trafiksäkerhetsinsatser.

centrum_artikel_host

För några veckor sedan avled en MC-förare efter en olycka vid Trafikplats Märsta. Det var långt ifrån den enda olyckan på sträckan Märsta-Väsby i båda riktningarna. SVT Stockholm har uppmärksammat problemet. En orsak kan vara att yrkesförare och taxi bidrar till en norm som trissar upp tempot. Tack vare ett mitträcke så blir oftast konsekvenserna av en olycka inte så allvarliga, många olyckor inträffar med påkörningar bakifrån. Trafikverket vill nu att yrkestrafiken sänker tempot. Men yrkesförare som SVT pratat med menar att det även är privatbilister som sicksackar mellan filerna på grund av att det är stressade.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
connys
mp_eu_outsider