socialdemokraterna_maj_panorama

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

centrum_artikel_host

Kommunen har ansvaret för att åtgärda potthål inom sitt vägnät. Trafikverkets entreprenörer inspekterar det statliga vägnätet regelbundet enligt kontraktet för att upptäcka trafikfarliga brister. Under vintern och tjällossningsperioden lagas de värsta skadorna temporärt, och vägskador märks ut med varningsmärken.

Temporära lagningar görs under vintern på grund av begränsningar med material och kvalitet, medan permanenta lagningar vanligtvis utförs under den torra sommarperioden. Det är sällsynt att skador ersätts om du kör ner i en grop, och för att få ersättning krävs det att gropen betraktas som trafikfarlig och att Trafikverket inte har åtgärdat eller varnat för den i tid.

Läs mer om Sigtuna kommuns arbete med potthål

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

forstamaj_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
connys