centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Trafikolyckor på E4:an mellan Rosersberg-Stora Wäsby

Under förmiddagen inträffade trafikolyckor söder om Rosersberg vilket påverkade framkomligheten.

centrum_artikel_host

Under förmiddagen inträffade två separata trafikolyckor längs E4:an, vilket resulterade i trafikstörningar och påverkade trafiken i södergående riktning. Vid klockan 10:09 larmades räddningstjänsten om en kollision som involverade en personbil och två lastbilar på E4 i närheten av Löwenströmska sjukhuset. En individ som befann sig i personbilen uppgav ryggsmärta till räddningstjänsten. Endast åtta minuter senare, vid 10:17, rapporterades en ytterligare olycka längs E4 i höjd med trafikplats Stora Wäsby, även denna i södergående riktning. Två personbilar var inblandade i kollisionen. Eventuella personskador är ännu inte klarlagda.

mp_helsida_eu
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
connys
bygdensdag_outsider
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider