eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Trafikolycka vid Nybygget – Utreds som smitning

Vid lunchtid på måndagen inträffade en trafikolycka på väg 273 i höjd med Nybygget. Den bil som ska ha vållat olyckan avvek från platsen.

centrum_artikel_host

En trafikolycka inträffadestrax utanför Arlanda vid lunchtid på måndagen rapporterar UNT. Polisen arbetar nu med misstankar om trafikbrott i samband med händelsen som inträffade på väg 273 i närheten av trafikplats Nybygget.

Per Fahlström uppger för UNT att händelsen rubriceras som en singelolycka. Trots det är ytterligare ett fordon involverat, som dock valde att lämna platsen. Det ledde till att polisen skrev en anmälan om smitning från trafikolycka.

I nuläget finns ingen misstänkt person i ärendet och ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. Polisen fortsätter att utreda fallet för att klargöra omständigheterna kring olyckan och letar aktivt efter det andra fordonet som lämnade platsen.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

mp_helsida_eu
seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host