eu_valet_panorama
Foto: MMS-Bild

Trafikkontroller med fokus på tung trafik

Under vecka 45, mellan den 6 och 12 november, planerar polisen en nationell trafikvecka med ett särskilt fokus på att genomföra kontroller av yrkestrafiken i hela landet. Målet med dessa kontroller är att öka efterlevnaden av trafikregler och därigenom förbättra trafiksäkerheten.

centrum_artikel_host

Polisen kommer att inspektera yrkestransportfordon för att säkerställa att de är i godkänt skick, inte överlastade och att lasten är korrekt säkrad. Dessutom kommer de att granska förarnas körkortsbehörigheter, tillstånd och följsamhet av kör- och vilotider. Detta syftar till att förebygga trötthet hos förarna, vilket utgör en fara både för dem själva och andra trafikanter.

Polisen betonar att dessa kontroller av yrkestrafiken är vanliga under hela året, men under denna vecka ges de extra uppmärksamhet. Dessa insatser har som primärt syfte att förbättra trafiksäkerheten, men det är inte ovanligt att de även upptäcker andra brott i samband med kontrollerna, inklusive efterlysta personer, illegala vapen, ammunition eller narkotika.

Utöver att granska yrkestrafikens regelöverensstämmelse kommer polisen även att övervaka nykterheten och hastighetsefterlevnaden. Yrkestrafikens hastighetsbeteende har en betydande påverkan på generell hastighet i trafiken, vilket gör det extra viktigt att yrkesförare följer hastighetsgränserna och därigenom sätter ett positivt exempel för andra trafikanter med förhoppningen om att öka trafiksäkerheten.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

seniormassa_pan
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
connys