socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Genrebild

Totalt fiskeförbud införs i Garnsviken

Havs- och vattenmyndigheten har tagit ett beslut om att införa ett totalt fiskeförbud i Garnsviken för att skydda känsliga fiskpopulationer under lekperioden.

centrum_artikel_host

Förbudet, som träder i kraft mellan 1 april och 15 juni, sträcker sig över ett område som omfattar 100 meter ut i Mälaren från Färjestadsbron. Det innefattar även området mellan udden på västra kusten i Sigtuna söder om Färjestadsbron till Kaninholmen på östra kusten, samt hela Garnsviken.

Det totala fiskeförbudet är en åtgärd för att skydda främst arterna gös och den rödlistade aspen, som leker i Garnsviken. Sigtuna Fiskevårdsförening kommer att samarbeta med Länsstyrelserna och Kustbevakningen för att säkerställa att förbudet efterlevs. Detta gäller alla former av fiske, oavsett om det bedrivs från land eller med båt.

Beslutet att införa fiskeförbudet har föregåtts av en noggrann bedömning av situationen och dess påverkan på ekosystemet i Garnsviken. Med det här steget hoppas myndigheterna kunna bidra till att bevara och återställa balansen i fiskbeståndet i området.

För de som bedriver fiskeverksamhet i området är det viktigt att vara medveten om detta förbud och att respektera det för att säkerställa bevarandet av Garnsvikens känsliga ekosystem.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
forstamaj_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out