centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Tonårsflicka åtalas för misshandel

En tonårsflicka åtalas för misshandel som skedde på en skola i kommunen i våras.

centrum_artikel_host

I april inträffade ett bråk på en skola i kommunen som resulterade i att en elev fick ett slag i ansiktet av en idag 16-årig flicka. Åklagaren har väckt åtal mot den 16-åriga flickan gäckande misshandel. Flickan erkänner brott och åklagaren yrkar även skadestånd på 10 000 kronor till målsäganden. Målsäganden ådrog sig inga allvarliga skador mer än rodnad och smärta. Det är oklart vad som föranledde misshandeln. Rättegången avser hållas senare i september.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

fritidsbanken_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

brobygget_2024

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
connys