centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Tonåring döms för sexuelt utnyttjande av barn

En tonårig pojke från kommunen åtalades för våldtäkt men dömdes för sexuellt utnyttjande av barn efter att han och en minderårig flicka haft en träff i somras.

centrum_artikel_host

Den då 16-årige pojken åtalades för våldtäkt mot barn efter att ha haft sex med en flicka som då var 14 år. Enligt flickan var det sexuella umgänget under tvång, enligt pojken var båda med på det. I tingsrätten berättade även pojken på ett mer detaljerat sätt om omständigheterna än flickan. Rätten anser att händelsen inte är att betrakta som våldtäkt utan sexuellt utnyttjande av barn. Pojken döms till ungdomsvård som innebär regelbundna besök på Mini Maria eftersom han druckit alkohol i samband med händelsen och varit berusad i på Rotebro station när flickan larmade om händelsen. Pojken ska även träffa en kontaktperson för att stödja hans psykosociala utveckling.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
mp_tack_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
pantamera_out
connys
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider