eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Tonåring döms efter stort narkotikabeslag på gård utanför Sigtuna

En tonåring från Märsta döms till fängelse i fem år och sex månader sedan han haft 26 kilo hasch och över 280 000 amfetamin tabletter på en gård utanför Sigtuna.

centrum_artikel_host

I samband med ett tillslag på en gård utanför Sigtuna kunde polisen binda en tonåring från Märsta till ett stort narkotikainnehav. Över 26 kilo hasch och 280 000 tabletter amfetamin hittades. Dessutom hade tonåringen en Glock 9 (vapen) och cirka 40 000 i kontanter på sig. Tonåringen erkände brott i rätten men hävdade att han tvingats utföra tjänster åt ett gäng. Han döms nu för två fall av grovt narkotikabrott, ett fall av grovt vapenbrott och två fall av narkotikabrott till fängelse i 5,6 år. Det samlade värdet av brotten uppgick till fängelse i 7,6 år men tonåringen fick dock strafflindring i enlighet 29 kap. § 5 där tonåringen ska ha lämnat uppgifter som är av väsentlig betydelse för utredning av brottet eller annat brott.

connys_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

centrum_host_helsida
seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider