Foto: illustration/Fastighetsutvecklingsbolaget Ekhagen

Tio nya villor byggs i Sigtuna

Kommunstyrelsen beslutade förra veckan att anta Fastighetsaktiebolaget Ekhagen förslag om tio småhus i Tvillingbackarna i Sigtuna.

I skogsdungen mellan Tvillingbackarna och Prästängarna ska det nu bli tio småhus. Kommunstyrelsen antog ett förslag förra veckan. Huset kommer att vara i ett plan om 120 kvadrat vardera. En anbudstävling har hållits mellan mars och juni i år där nio anbud inkom. Projektet ska slutföras. Kommunen säljer den aktuella marken för 13,6 miljoner kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening