valstadagen_pan
Foto: Göteborg Energi

Tio miljoner i laddstöd till kommunens hushåll och företag

Kommuninvånarna får mindre medel till att installera laddplatser för elbilar. Totalt har tio miljoner delats ut.

centrum_artikel_host

Tio miljoner har 706 personer och 288 företag fått dela på när det gäller stöd till installationer av laddplatser. Summan är lägre än på många andra håll i länet där rika kommuner får mer att dela på än de fattigaste enligt siffror som Newsworthy sammanställt. Danderydsborna får tre gånger så mycket som hushåll och företag i Sigtuna.

Sedan 2018 har man kunnat söka bidrag från Naturvårdsverket för att installera laddplats. Sigtuna kommun har en högre medelinkomst än rikssnittet men utnyttjandet av laddstödet är lägre jämfört med andra kommuner i samma inkomstklass. 319 hushåll har i år beviljats 3,3 miljoner kronor i stöd och förra året var det 243 hushåll som gjorde avdrag motsvarande 2,6 miljoner kronor. Under 2022 har organisationer och företag fått 1,4 miljoner i stöd för installation av 152 laddplatser. Det är 52 procent mer än under hela fjolåret enligt Newsworthy.

I Sigtuna är stödet per invånare 194 kronor, det är bara sex kommuner som har lägre siffra. Lägst är den i Botkyrka med 121 kronor. Högst i Danderyd med 591. Av grannkommunerna har Väsby 207 kronor, Vallentuna 371 kronor och Upplands-Bro 187 kronor.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

valstadagen
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

Wenngarns_cafe_helsida
nrh_sigtuna

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

connys_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

mp_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

elon_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
wenngarn_outsider
joes_outsider
valstadagen_outsider
swedol_outsider
connys
nrh
mp_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
student_outsider