moderat_pan_nov
Foto: Göteborg Energi

Tio miljoner i laddstöd till kommunens hushåll och företag

Kommuninvånarna får mindre medel till att installera laddplatser för elbilar. Totalt har tio miljoner delats ut.

centrum_artikel_host

Tio miljoner har 706 personer och 288 företag fått dela på när det gäller stöd till installationer av laddplatser. Summan är lägre än på många andra håll i länet där rika kommuner får mer att dela på än de fattigaste enligt siffror som Newsworthy sammanställt. Danderydsborna får tre gånger så mycket som hushåll och företag i Sigtuna.

Sedan 2018 har man kunnat söka bidrag från Naturvårdsverket för att installera laddplats. Sigtuna kommun har en högre medelinkomst än rikssnittet men utnyttjandet av laddstödet är lägre jämfört med andra kommuner i samma inkomstklass. 319 hushåll har i år beviljats 3,3 miljoner kronor i stöd och förra året var det 243 hushåll som gjorde avdrag motsvarande 2,6 miljoner kronor. Under 2022 har organisationer och företag fått 1,4 miljoner i stöd för installation av 152 laddplatser. Det är 52 procent mer än under hela fjolåret enligt Newsworthy.

I Sigtuna är stödet per invånare 194 kronor, det är bara sex kommuner som har lägre siffra. Lägst är den i Botkyrka med 121 kronor. Högst i Danderyd med 591. Av grannkommunerna har Väsby 207 kronor, Vallentuna 371 kronor och Upplands-Bro 187 kronor.

moderat_pan_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

agy_oppethus
advent_kyrka_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
dackskifte_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

dackskifteoutsider
nrh
centrum_outsider_host
swedol_outsider
kyrka_outsider_advent
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out