centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen

Tio års fängelse för mordförsöket i Märsta

En man döms till fängelse i tio år för mordförsöket i Märsta tidigare i år.

centrum_artikel_host

I början av februari attackerades en man i centrala Märsta med kniv, han ådrog sig livshotande skador men överlevde. Gärningspersonen ska sedan ha gått till Pressbyrån i Märsta station och erkänt brottet. Nu döms han till fängelse i tio år och därefter utvisning. Han ska även utge skadestånd på 150 000 kronor till målsäganden.

Gärningspersonen uppgav i rätten att motivet var att han trodde att målsäganden kissat i hans mat, han var även kraftigt berusad och minns inte vad som hade hänt. Målsäganden berättar att mannen helt oprovocerat huggit honom i munnen, de båda delar bostad, han sprang sen mot ytterdörren men blev ikappsprungen. Där utdelades flera hugg mot hans kropp, bland annat punkterades lungan. Rätten konstaterar att det inte är fråga om grov misshandel utan försök till mord eftersom mannen varit medveten om att sitt agerande och att uppsåt var att döda vilket angreppssättet bekräftar.

När det gäller självförvållad alkoholberusning så har alkoholkoncentrationen i detta fall ingen betydelse. Mannen snäses ha agerat mycket omdömeslöst och utsatt målsäganden för oprovocerat våld.

defacto_helsida
dödsolyckan i Valsta

Boende vill se sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter Under torsdagskvällen samlades hundratals kommuninvånare från alla möjliga stadsdelar för att minnas den 11-åring som kördes ihjäl på onsdagskvällen av en ökänd gängkriminell som tidigare dömts till kännbara fängelsestraff i tingsrätten men friats av hovrätten.

Morgonkollen

Notiser En ny dag gryr över kommunen och det ser ut att bli en fin dag med en temperatur på cirka 17 grader. Här är morgonkollen för dagen med uppdateringar om väder, trafik, kollektivtrafik och blåljus i området.

ica_helsida

Café får böta för myrinvasion

Notiser Ett Café i Märsta åläggs nu vite för att inte ha kommit tillrätta med myrproblem trots återkommande påpekanden från Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

mp_helsida
nrh_sigtuna

Humlegården ska bli samhällsviktig verksamhet

Nyheter Sigtuna kommun ska köpa Humlegården vilket märsta.mu avslöjade förra veckan: - Det här skulle vara ett strategiskt och långsiktigt köp. Vi vill att den här platsen ska fyllas med samhällsviktig verksamhet. En så central och unik plats som det här är ska komma invånarna till gagn.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

valstadagen

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

connys_helsida
sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

centrum_host_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

joes-helsida
elon_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
mp_outsider
joes_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
valstadagen_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_outsider_host
student_outsider