centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen

Tio års fängelse för mordförsöket i Märsta

En man döms till fängelse i tio år för mordförsöket i Märsta tidigare i år.

centrum_artikel_host

I början av februari attackerades en man i centrala Märsta med kniv, han ådrog sig livshotande skador men överlevde. Gärningspersonen ska sedan ha gått till Pressbyrån i Märsta station och erkänt brottet. Nu döms han till fängelse i tio år och därefter utvisning. Han ska även utge skadestånd på 150 000 kronor till målsäganden.

Gärningspersonen uppgav i rätten att motivet var att han trodde att målsäganden kissat i hans mat, han var även kraftigt berusad och minns inte vad som hade hänt. Målsäganden berättar att mannen helt oprovocerat huggit honom i munnen, de båda delar bostad, han sprang sen mot ytterdörren men blev ikappsprungen. Där utdelades flera hugg mot hans kropp, bland annat punkterades lungan. Rätten konstaterar att det inte är fråga om grov misshandel utan försök till mord eftersom mannen varit medveten om att sitt agerande och att uppsåt var att döda vilket angreppssättet bekräftar.

När det gäller självförvållad alkoholberusning så har alkoholkoncentrationen i detta fall ingen betydelse. Mannen snäses ha agerat mycket omdömeslöst och utsatt målsäganden för oprovocerat våld.

pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna