kyrka_advent _pan
Foto: Magnus Granhagen

Tio års fängelse för mordförsöket i Märsta

En man döms till fängelse i tio år för mordförsöket i Märsta tidigare i år.

centrum_artikel_host

I början av februari attackerades en man i centrala Märsta med kniv, han ådrog sig livshotande skador men överlevde. Gärningspersonen ska sedan ha gått till Pressbyrån i Märsta station och erkänt brottet. Nu döms han till fängelse i tio år och därefter utvisning. Han ska även utge skadestånd på 150 000 kronor till målsäganden.

Gärningspersonen uppgav i rätten att motivet var att han trodde att målsäganden kissat i hans mat, han var även kraftigt berusad och minns inte vad som hade hänt. Målsäganden berättar att mannen helt oprovocerat huggit honom i munnen, de båda delar bostad, han sprang sen mot ytterdörren men blev ikappsprungen. Där utdelades flera hugg mot hans kropp, bland annat punkterades lungan. Rätten konstaterar att det inte är fråga om grov misshandel utan försök till mord eftersom mannen varit medveten om att sitt agerande och att uppsåt var att döda vilket angreppssättet bekräftar.

När det gäller självförvållad alkoholberusning så har alkoholkoncentrationen i detta fall ingen betydelse. Mannen snäses ha agerat mycket omdömeslöst och utsatt målsäganden för oprovocerat våld.

julmarknad_2022
agy_oppethus
connys_helsida
defacto_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

advent_kyrka_helsida
pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

vintermarknad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
marknaden_outsider
connys
vintermarknad_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
nrh