eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Tillsyn av pandemilagen intensifieras

Länsstyrelsen förstärker för att kontroller hur pandemilagen efterföljs.

centrum_artikel_host

När Länsstyrelsen fick tillsynsuppdrag för att se huruvida pandemilagen efterföljdes var uppdraget främst att arbeta proaktivt med förebyggande information. Man fokuserade främst på handelsplatser, gym och idrottsanläggningar. Nu har man rekryterat 20 medarbetare för att arbeta med ytterligare kontroller och synas på fler platser i länet.
– Vi är också, i samråd med polisen, beredda på att det kan arrangeras fler demonstrationer som inte följer lagen och vi kommer i så fall agera därefter, säger landshövdingen Sven-Erik Österberg i ett uttalande.

storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

connys_helsida
steningekompani_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

spedition_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
stentekompani_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
storemore_out
nrh_sigtuna
spedition_outsider