eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Iskander

Tillslag mot mobilstöldsliga i Märsta

Polisen har i samband med en husrannsakan i Märsta gripit tre män misstänkta för flera fall av mobilstölder.

centrum_artikel_host

Elektronikaffärer i Mälardalsen har den senaste tiden drabbats av mobiltelefonstölder där man använt liknande tillvägagångssätt, polisen har med hjälp av inre spaning och övervakningsbilder kunnat koppla personerna till en adress i Märsta. I torsdags gjordes tillslag och husrannsakan. Vid denna försökte en av männen fly genom att hoppa från balkongen, mannen skadades lindrigt men fångades in. Männen tros vara inresta i landet för att begå stölder:
– De saknar arbetstillstånd och har ingen annan förklaring till varför de är i landet, säger utredningsledare Emma Thomann.

De tre är anhållna av åklager och delgivits misstanke om stölder i elektronikaffärer i Täby, Farsta, Kista, Västerås och Uppsala. Det totala godsvärdet uppgår till flera hundratusen kronor. Polisen tror att det kan komma att växa ytterligare då man undersöker andra stölder med liknande tillvägagångssätt.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

eldsjal2024_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
connys
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider