helsida_bostad
Märsta Kulturförening och Mikael HannaFoto: Bjarne EK/Sigtuna kommuns pressmeddelande

Tilldelas Kulturpriset och Årets ungdomsledare

Sigtuna kommun har utsett Årets Ungdomsledare samt Kulturpriset till Mikael Hanna respektive Märsta Kulturförening.

centrum_artikel_host

Mikael Hanna utses till Årets ungdomsledare av Kultur- och fritidsnämnden. Han är verksam i Arlanda Jets verksamhet där han visat stort engagemang både på och utanför klassen, Jets har växt under pandemin trots stora utmaningar med restriktioner:
-Det är mycket glädjande att föreningsaktiviteterna åter är i full gång när det nu blivit dags att dela ut pris för årets ungdomsledare 2021. Det har kommit in många intressanta nomineringar som kultur- och fritidsnämnden tagit ställning till. Att det finns många omtyckta ungdomsledare i kommunen är tydligt, vilket också gjorde valet svårt – samtidigt som det var en roligt och stimulerande uppgift, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Kulturpriset tilldelas person, grupper eller föreningar som utför eller utfört framgångsrikt område inom kulturen. Vinnare blev Märsta Kulturförening för sin breda och utåtriktade verksamhet i Kulturstugan där man erbjuder en naturlig mötesplats med fokus på kulturell verksamhet.

ungdomsarbete_helsida
toppbanner
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

centrum_sommar2022_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
swedol_outsider
pantamera_out
nrh