vintermarknad_pan
Rånaren försökte forcera bommen vid Norrbacka/HusbyFoto: Daniel Iskander

Tidningsbudet hängde fast i bilen – Kunde slutat värre

Tidningsbudet misshandlades och rånades på bilen, han hängde sedan kvar när rånaren drog iväg nerför Stationsgatan. På Norrbacka försökte rånaren forcera en järnvägsbom, till slut hittades bilen brinnande i Steninge allé.

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde på söndagen rapportera om att ett tidningsbud misshandlades och rånades på bilen tidigt på morgonen. Nu framkommer uppgifter från Expressen att det var ett brutalt rån där budet hängde kvar i bilen när rånaren körde iväg:
– Bilen var i rörelse och budet hängde fast i den, så det hade säkerligen kunna ha slutat mycket värre, om han hade blivit överkörd, säger Fredrik Lundbergh, stationsbefäl vid Polisen Stockholm Nord, till Expressen.

Enligt uppgift till märsta.nu gick färden sedan vidare till järnvägskorsningen vid Norrbacka/Husby där bilen rammade bommarna, en del tidningar hittades också ute i anslutning till järnvägsövergången.
– Märken efter bilspår samt någon vätska. Skyddet vid övergången är saboterat – borttaget på östra sidan och uppböjt på västra sidan. Plastdetaljer ligger på östra sidan av övergången, berättar en märstabo för redaktionen.

Till slut brändes bilen vid Steninge slott/Steninge allé. Föraren var dock så pass skadad att han fick åka till sjukhus, han var även rejält chockad. Polisen har på grund av chocken inte kunnat förhöra budet ordentligt. Det finns i nuläget varken signalement eller någon gripen för brottet.

dackskifte_helsida
moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

centrum_host_helsida
julmarknad_2022
pantamera_avc_helsida
vintermarknad_helsida
defacto_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
nrh
dackskifteoutsider
marknaden_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
pantamera_out
connys