eldsjal2024_pan
Rånaren försökte forcera bommen vid Norrbacka/HusbyFoto: Daniel Iskander

Tidningsbudet hängde fast i bilen – Kunde slutat värre

Tidningsbudet misshandlades och rånades på bilen, han hängde sedan kvar när rånaren drog iväg nerför Stationsgatan. På Norrbacka försökte rånaren forcera en järnvägsbom, till slut hittades bilen brinnande i Steninge allé.

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde på söndagen rapportera om att ett tidningsbud misshandlades och rånades på bilen tidigt på morgonen. Nu framkommer uppgifter från Expressen att det var ett brutalt rån där budet hängde kvar i bilen när rånaren körde iväg:
– Bilen var i rörelse och budet hängde fast i den, så det hade säkerligen kunna ha slutat mycket värre, om han hade blivit överkörd, säger Fredrik Lundbergh, stationsbefäl vid Polisen Stockholm Nord, till Expressen.

Enligt uppgift till märsta.nu gick färden sedan vidare till järnvägskorsningen vid Norrbacka/Husby där bilen rammade bommarna, en del tidningar hittades också ute i anslutning till järnvägsövergången.
– Märken efter bilspår samt någon vätska. Skyddet vid övergången är saboterat – borttaget på östra sidan och uppböjt på västra sidan. Plastdetaljer ligger på östra sidan av övergången, berättar en märstabo för redaktionen.

Till slut brändes bilen vid Steninge slott/Steninge allé. Föraren var dock så pass skadad att han fick åka till sjukhus, han var även rejält chockad. Polisen har på grund av chocken inte kunnat förhöra budet ordentligt. Det finns i nuläget varken signalement eller någon gripen för brottet.

steningekompani_helsida
aldreomsorg_helsida
connys_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

pantamera_avc_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
storemore_helsida
spedition_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
storemore_out
stentekompani_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
outsider_aldreomsorg
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
spedition_outsider