valstadagen_pan
Rånaren försökte forcera bommen vid Norrbacka/HusbyFoto: Daniel Iskander

Tidningsbudet hängde fast i bilen – Kunde slutat värre

Tidningsbudet misshandlades och rånades på bilen, han hängde sedan kvar när rånaren drog iväg nerför Stationsgatan. På Norrbacka försökte rånaren forcera en järnvägsbom, till slut hittades bilen brinnande i Steninge allé.

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde på söndagen rapportera om att ett tidningsbud misshandlades och rånades på bilen tidigt på morgonen. Nu framkommer uppgifter från Expressen att det var ett brutalt rån där budet hängde kvar i bilen när rånaren körde iväg:
– Bilen var i rörelse och budet hängde fast i den, så det hade säkerligen kunna ha slutat mycket värre, om han hade blivit överkörd, säger Fredrik Lundbergh, stationsbefäl vid Polisen Stockholm Nord, till Expressen.

Enligt uppgift till märsta.nu gick färden sedan vidare till järnvägskorsningen vid Norrbacka/Husby där bilen rammade bommarna, en del tidningar hittades också ute i anslutning till järnvägsövergången.
– Märken efter bilspår samt någon vätska. Skyddet vid övergången är saboterat – borttaget på östra sidan och uppböjt på västra sidan. Plastdetaljer ligger på östra sidan av övergången, berättar en märstabo för redaktionen.

Till slut brändes bilen vid Steninge slott/Steninge allé. Föraren var dock så pass skadad att han fick åka till sjukhus, han var även rejält chockad. Polisen har på grund av chocken inte kunnat förhöra budet ordentligt. Det finns i nuläget varken signalement eller någon gripen för brottet.

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

nrh_sigtuna
Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

connys_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

mp_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

centrum_host_helsida
elon_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

valstadagen

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
mp_outsider
valstadagen_outsider
student_outsider
connys
joes_outsider
nrh
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
wenngarn_outsider
swedol_outsider