centrum_panorama_hostshopping
Amilia StapelfeldtFoto: Folklistan/montage märsta.nu

Tidigare M-politikern kandiderar för Folklistan

Amilia Stapelfeldt, tidigare Sigtunabo och moderatpolitiker, meddelar nu att hon ställer upp som kandidat för EU-valet med partiet Folklistan.

centrum_artikel_host

Med en bakgrund som Sveriges första politiska influencer, prisad kommunikatör och opinionsbildare, tar Stapelfeldt steget in i den politiska arenan på en ny nivå. Hon tar nu plats i Folklistan. Folklistan lanserades i veckan och leds av förre S-politikern och influencern Jan-Emanuel Johansson och förre KD-politikern Sara Skyttedal. I en intervju med sajten Influens säger hon att EU inte ska vara en plats för lösningar på problem som inte finns:
– Oavsett om det gäller de fastsatta skruvkorkarna på mjölkpaketen, EU-lagar som skapar massuppsägningar hos svenska ambulanssjukvårdare eller frågan om att förbjuda det svenska snuset. EU ska inte styra över Sverige på det sättet, det var aldrig meningen att det var så det skulle bli när vi gick med.

Under riksdagsvalet 2022 nådde Stapelfeldt över en kvarts miljon svenska väljare genom sina digitala kanaler. Hon har gjort det till sitt signum att bryta ner komplexa politiska frågor till mer greppbara sammanhang för sin publik, vilket har gjort henne till en framträdande röst i den politiska diskussionen.

Stapelfeldt har tidigare varit engagerad i Moderaterna men definierar sig själv som en oberoende liberal. Hon brinner särskilt för försvarspolitik och anser att EU:s inflytande över svenska medborgares liv och frihet bör minska, då det enligt henne har gått över styr. I tonåren var hon aktiv för Moderaterna i Sigtuna kommun och ordförande i det lokala Moderata Ungdomsförbundet. Stapelfeldt är numera bosatt i Stockholm. 2020 var hon även med i Big Brother och fick lämna som åttonde person.

centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider
connys