centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Testar livestreaming för konserter

Kultur- och fritidsförvaltningen kommer att under våren testa att livestreama kulturevenemang för att nå ut till kommuninvånare.

centrum_artikel_host

Under ett års tid har bara enstaka evenemang genomförts i Kulturum. Sigtuna kommuns tidigare omfattande kulturverksamhet med ett antal uppträdanden varje månad har helt pausats. Men nu ska man ge sig på att livestreama konserter från Kulturum och lägga ut så att allmänheten kan ta del av dem.
– Det är i och för sig inget nytt grepp att livestreama, vi har också tittat på och inspirerats av många andra kommuner i detta. Vi har redan anpassat delar av vårt utbud, som vårt skapande skola-projekt till exempel, och nu tar vi ytterligare ett steg för att göra kulturen tillgänglig för alla våra kommuninvånare, säger Maria Liljeholm, Sigtuna kommuns kultur- och fritidsförvaltning.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kultur & Nöje Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kultur & Nöje Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kultur & Nöje Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

fritidsbanken_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kultur & Nöje Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kultur & Nöje Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kultur & Nöje Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kultur & Nöje I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
connys
mp_tack_outsider