centrum_panorama_hostshopping

Terminal 4 öppnas upp på onsdag

I morgon onsdag kommer Terminal 4 att tas i bruk men det är inte helt säkert att köerna minskar för det.

centrum_artikel_host

Terminal 4 öppnar igen efter pandemin på onsdag för att Swedavia ska kunna hantera det ökade resenärstrycket som de senaste veckorna inneburit mycket kraftiga köer till säkerhetskontrollen. 130 nya medarbetare har rekryterats rapporterar SVT för att arbeta i säkerhetskontrollen. Men många är dock under den säkerhetsprövning som krävs för att bli godkända, något som kan ta flera veckor.
– Det jag kan säga är att vi har personal på väg in och att vi gör ett antal extraordinära insatser för att möta det ökande resandet, men bemanningsfrågan i detalj får vi återkomma till, säger Peter Värring, pressansvarig på Swedavia

Terminal 2 har öppnats upp sedan i höstas.
– Vi gör allt vi kan för att försöka stärka bemanningen men exakt hur det kommer se ut på onsdag kan jag inte svara på, men vi kommer givetvis ha bemanning på plats för att underlätta det flöde vi nu ser. Men det är ett svårt läge och det är just därför vi gör dessa åtgärder just nu, säger Peter Värring.

nrh_sigtuna
skanela_helsida
joes-helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

sap_sep23_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

hockeyskola_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

connys_helsida
ica_helsida
defacto_helsida
moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

centrum_host_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
skanela_outsider
swedol_outsider
socialdem_sep23_outsider
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
ica_outsider
joes_outsider
nrh
pantamera_out