eu_valet_panorama
Taxfree på Terminal 2Foto: Arkiv/Daniel Iskandar

Terminal 2 öppnar under oktober

Terminal 2 på Arlanda ska öppna för kommersiell trafik för första gången sedan pandemin lamslog flyget för 18 månader sedan.

centrum_artikel_host

Med anledning av att antalet resenärer ökat till och från Arlanda har Swedavia beslutat att öppna upp Terminal 2, under pandemin har bara Terminal 5 varit öppen för all trafik, inrikes och utrikes.
– Vi såg en trafikökning i somras, och vi ser att ökningen håller i sig. Vi har också flera nyetableringar på Arlanda under hösten och ser därför att det finns ett behov av att utöka kapaciteten, säger Robert Pletzin, presschef på Swedavia, till Dagens Nyheter.

De flygbolag som kommer trafikera Terminal 2 i nuläget är KLM, Air France, Transavia, Easyjet och Czech airlines. Etableringar av Ryanair med start under hösten kommer också bidra till mer trafik samt satsningar från Finnair.
– I takt med att världen öppnar upp och restriktionerna lättas, både i Sverige och på annat håll, så ser vi att resandet kommer tillbaka. Men vi är ändå långt ifrån ett normalläge, fortsätter Robert Pletzin enligt DN.

Under juli och augusti var det 1,5 miljoner resenärer via Arlanda, det är 60 procent under normalläget. Swedavia kommer dimensionera upp verksamheten baserat på antalet resenärer. Butiker och restauranger öppnar även upp i samband med att Terminal 2 tas i bruk.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

sigtunakampen_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
sigtunakampen_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna