sap_feb_pan
Rosersbergsbadet Foto: arkiv

Temperaturen sjunker i badvattnet

Efter två veckor med ostabilt och kallare väder har även temperaturen i vattnet sjunkit.

centrum_artikel_host

Med start på tisdag vankas det sommar igen och vi kan framåt onsdag torsdag ha temperaturer över 25 grader. Men på grund av det ostabila vädret i juli har temperaturen i vattnet sjunkit, tidigare har det varit kring 23 grader i Mälaren nästan vid samtliga strandbad. Nu är det som varmast 21.0 i Rosersberg. Vid kommunens fyra strandbad är det mellan 20,5-21 grader varmt. Samtliga bad har tjänligt vatten.

Temperaturer vid strandbaden
Munkholmen 20,7
Rosersberg 21,0
Sjudargården 20,6
Steningebadet

funkisfest_helsida
spedition_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

skridskodisco_helsida
steningekompani_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

sportlov

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_sportlov

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
funkisfest_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
skridskodisco_outsider
connys
stentekompani_outsider