sap_feb_pan

Taxorna höjs i kultur- och fritidsverksamheten

Kommunledningen yrkade höjning av fritidstaxorna vilket ledde till en lång debatt i fullmäktige på torsdagskvällen.

centrum_artikel_host

Kommunledningen föreslog en höjning av taxorna gällande hallar, planer och andra aktiviteter inom kultur- och fritidsverksamheten. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) motiverade beslutet mot bakgrund av de ökade kostnaderna för verksamheterna och att priset varit för lågt redan 2017 under Socialdemokraternas tid.

Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna vädjade till kommunledningen att inte klubba igenom förslaget eller att någon ledamot skulle ”byta sida”.

Moderaternas Mattias Askerson sa i talarstolen att man hade behövt stänga anläggningar om det hade varit fortsatt S-budget sedan 2017, nu kan man hålla igång istället men med en liten höjning. Oppositionsrådet Marie Axelsson menade att förslaget slår mot barnen och hälsan där barnfetman i länet är den högsta i länet.
– Vi biter oss i svansen när inflationen är hög och familjer har det svårt, sa Axelsson (S).

Efter debatten kunde dock kommunledningens förslag klubbas igenom efter votering där kommunledningens förslag fick stöd av SD med röstsiffror 37-24. Därmed blir det en ökning i taxorna från och med 1 januari 2023.

fritidsbanken_sportlov

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

sportlov
funkisfest_helsida
centrum_host_helsida
spedition_helsida
steningekompani_helsida
EXTRA

Fyra döms efter brutal misshandel

Nyheter Fyra personer döms efter en brutal misshandel på Tingvallavägen i Märsta. En man drogs in i en bil av de fyra männen och utsattes sen för slag och sparkar.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Renovering av Stora Gatan startar i mars

Nyheter Arbetet med att förnya Stora Gatan i Sigtuna tar sin början den 4 mars och väntas pågå i två år. Handlare på gatan befarar inkomstbortfall. Vilket kommunen ska kompensera för.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
connys