valstadagen_pan

Taxorna höjs i kultur- och fritidsverksamheten

Kommunledningen yrkade höjning av fritidstaxorna vilket ledde till en lång debatt i fullmäktige på torsdagskvällen.

centrum_artikel_host

Kommunledningen föreslog en höjning av taxorna gällande hallar, planer och andra aktiviteter inom kultur- och fritidsverksamheten. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) motiverade beslutet mot bakgrund av de ökade kostnaderna för verksamheterna och att priset varit för lågt redan 2017 under Socialdemokraternas tid.

Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna vädjade till kommunledningen att inte klubba igenom förslaget eller att någon ledamot skulle ”byta sida”.

Moderaternas Mattias Askerson sa i talarstolen att man hade behövt stänga anläggningar om det hade varit fortsatt S-budget sedan 2017, nu kan man hålla igång istället men med en liten höjning. Oppositionsrådet Marie Axelsson menade att förslaget slår mot barnen och hälsan där barnfetman i länet är den högsta i länet.
– Vi biter oss i svansen när inflationen är hög och familjer har det svårt, sa Axelsson (S).

Efter debatten kunde dock kommunledningens förslag klubbas igenom efter votering där kommunledningens förslag fick stöd av SD med röstsiffror 37-24. Därmed blir det en ökning i taxorna från och med 1 januari 2023.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

defacto_helsida
nrh_sigtuna
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

mp_helsida
centrum_host_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

elon_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

valstadagen

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
valstadagen_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
mp_outsider
connys
wenngarn_outsider
pantamera_out
joes_outsider
nrh