defacto_pan2020

Taxorna höjs i kultur- och fritidsverksamheten

Kommunledningen yrkade höjning av fritidstaxorna vilket ledde till en lång debatt i fullmäktige på torsdagskvällen.

centrum_artikel_host

Kommunledningen föreslog en höjning av taxorna gällande hallar, planer och andra aktiviteter inom kultur- och fritidsverksamheten. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) motiverade beslutet mot bakgrund av de ökade kostnaderna för verksamheterna och att priset varit för lågt redan 2017 under Socialdemokraternas tid.

Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna vädjade till kommunledningen att inte klubba igenom förslaget eller att någon ledamot skulle ”byta sida”.

Moderaternas Mattias Askerson sa i talarstolen att man hade behövt stänga anläggningar om det hade varit fortsatt S-budget sedan 2017, nu kan man hålla igång istället men med en liten höjning. Oppositionsrådet Marie Axelsson menade att förslaget slår mot barnen och hälsan där barnfetman i länet är den högsta i länet.
– Vi biter oss i svansen när inflationen är hög och familjer har det svårt, sa Axelsson (S).

Efter debatten kunde dock kommunledningens förslag klubbas igenom efter votering där kommunledningens förslag fick stöd av SD med röstsiffror 37-24. Därmed blir det en ökning i taxorna från och med 1 januari 2023.

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

pantamera_avc_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

defacto_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

moderat_pan_helsida
humbacken_helsida
connys_helsida
oppethus_helsida_2023
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
connys
humbacken_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
oppethus_agy_2023_outsider