centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Taxiförare blev våldsam på Arlanda

En taxiförare blev på måndagskvällen våldsam i samband med att han skulle avvisas.

centrum_artikel_host

Det var vid 18.30-tiden på måndagskvällen som skyddsvakter på Arlanda skulle avvisa en taxiförare som hör till de så kallade ”friåkarna” det vill säga kör utan etablerat bolag. Föraren hade försökt hitta kunder inne i terminalen vilket han int har tillstånd att göra, i samband med att skyddsvakterna skulle avvisa motsatte han sig det vilket ledde till att han fick handfängsel. En polispatrull kom till terminalen och tog upp anmälan om våldsamt motstånd. Mannen avlägsnas sedan från sin egna bil.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

centrum_host_helsida
sigtunakampen_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

sigtunakampen_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
connys
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider