eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Taxichaufförer i bråk

Två taxichaufförer började bråka på Arlanda vilket resulterade i polisanmälningar.

centrum_artikel_host

Vid 17.30-tiden ringde en taxichaufför till polisen och uppgav att denne blivit slagen av en annan taxichaufför. Polispatrullen kom till plats för att reda ut situationen och upprättade en anmälan gällande misshandel. En annan anmälan gällde misshandel och ofredande. Båda chaufförerna har alltså velat göra vardera polisanmälan.

bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
sigtunakampen_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
sigtunakampen_outsider
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys