centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Taxichaufför döms för våldtäkt

En taxichaufför från kommunen döms för en våldtäkt som utfördes i hans tjänstebil.

centrum_artikel_host

Taxichauffören plockade upp den kvinnliga kunden för drygt två år sedan, februari 2018, efter ett krogbesök i Stockholm. I samband med att hon skulle lämnas av i en förort söder om stan så ska taxichauffören har förgripit sig på henne sexuellt, gärningar som rätten anses motsvara detsamma som våldtäkt.

Mannen låste bilen och händelseförloppet var sedan väldigt kort innan kvinnan fick upp bilen och spräng hem där hon larmade sin sambo. I rätten nekade mannen till brott och förklarade att kvinnan inte hade pengar på sig, han gav henne därför möjlighet att få gå hem och hämta upp pengar för att betala. När det inte skedde så blev det sk. ”bom” på färden.

Rätten anser dock att kvinnan berättat utförligt och spontant, hennes berättelse vinner stöd i rätten och mannen döms till fängelse i ett år och åtta månader. Mannen ska också utge skadestånd till kvinnan på 118 000 kronor.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

karnkraft_m_topp
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

joes-helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

defacto_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
seniordag_outsider
mp_outsider
nrh
swedol_outsider