centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Taxichaufför döms för våldtäkt

En taxichaufför från kommunen döms för en våldtäkt som utfördes i hans tjänstebil.

centrum_artikel_host

Taxichauffören plockade upp den kvinnliga kunden för drygt två år sedan, februari 2018, efter ett krogbesök i Stockholm. I samband med att hon skulle lämnas av i en förort söder om stan så ska taxichauffören har förgripit sig på henne sexuellt, gärningar som rätten anses motsvara detsamma som våldtäkt.

Mannen låste bilen och händelseförloppet var sedan väldigt kort innan kvinnan fick upp bilen och spräng hem där hon larmade sin sambo. I rätten nekade mannen till brott och förklarade att kvinnan inte hade pengar på sig, han gav henne därför möjlighet att få gå hem och hämta upp pengar för att betala. När det inte skedde så blev det sk. ”bom” på färden.

Rätten anser dock att kvinnan berättat utförligt och spontant, hennes berättelse vinner stöd i rätten och mannen döms till fängelse i ett år och åtta månader. Mannen ska också utge skadestånd till kvinnan på 118 000 kronor.

fritidsbanken_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host