moderat_pan_nov
Foto: Jamshid Jamshidi

Taxichaufför döms för våldtäkt

En taxichaufför från kommunen döms för en våldtäkt som utfördes i hans tjänstebil.

centrum_artikel_host

Taxichauffören plockade upp den kvinnliga kunden för drygt två år sedan, februari 2018, efter ett krogbesök i Stockholm. I samband med att hon skulle lämnas av i en förort söder om stan så ska taxichauffören har förgripit sig på henne sexuellt, gärningar som rätten anses motsvara detsamma som våldtäkt.

Mannen låste bilen och händelseförloppet var sedan väldigt kort innan kvinnan fick upp bilen och spräng hem där hon larmade sin sambo. I rätten nekade mannen till brott och förklarade att kvinnan inte hade pengar på sig, han gav henne därför möjlighet att få gå hem och hämta upp pengar för att betala. När det inte skedde så blev det sk. ”bom” på färden.

Rätten anser dock att kvinnan berättat utförligt och spontant, hennes berättelse vinner stöd i rätten och mannen döms till fängelse i ett år och åtta månader. Mannen ska också utge skadestånd till kvinnan på 118 000 kronor.

dackskifte_helsida
pantamera_avc_helsida
vintermarknad_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

julmarknad_2022
moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
agy_oppethus
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Nyheter Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

advent_kyrka_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Nyheter En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
marknaden_outsider
nrh
dackskifteoutsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
pantamera_out