vinter_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Taxichaufför döms för våldtäkt

En taxichaufför från kommunen döms för en våldtäkt som utfördes i hans tjänstebil.

centrum_artikel_host

Taxichauffören plockade upp den kvinnliga kunden för drygt två år sedan, februari 2018, efter ett krogbesök i Stockholm. I samband med att hon skulle lämnas av i en förort söder om stan så ska taxichauffören har förgripit sig på henne sexuellt, gärningar som rätten anses motsvara detsamma som våldtäkt.

Mannen låste bilen och händelseförloppet var sedan väldigt kort innan kvinnan fick upp bilen och spräng hem där hon larmade sin sambo. I rätten nekade mannen till brott och förklarade att kvinnan inte hade pengar på sig, han gav henne därför möjlighet att få gå hem och hämta upp pengar för att betala. När det inte skedde så blev det sk. ”bom” på färden.

Rätten anser dock att kvinnan berättat utförligt och spontant, hennes berättelse vinner stöd i rätten och mannen döms till fängelse i ett år och åtta månader. Mannen ska också utge skadestånd till kvinnan på 118 000 kronor.

vinter_helsida
connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

joes-helsida
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

oppethus_dec
nrh_sigtuna

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

slottsby_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

oppethus_out
vinter_outsider
pantamera_out
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
storemore_out
ica_outsider
joes_outsider
connys
nrh