defacto_pan2020
Tränarna Jakob Beltowski och Tommy Andersson med klubbens deltagare på Kanku Open i GävleFoto: Insändarbild

Tävlingspremiär för Sigtuna Budoklubb

Sigtuna Budoklubbs Tsu Shin Gen sektion har tävlat i Kanku Open i Gävle och kom hem med tre medaljer.

centrum_artikel_host

Den gångna helgen tävlade Sigtuna Budo i Kanu Open med ett 70-tal deltagare från olika klubbar i mellan-Sverige. Tävlingen vänder sig till barn mellan 7-14 år.
– Bland nästan 70 anmälda deltagare, presterade klubbens tävlande på högsta nivå med varierade tekniker och högt tempo. Samtliga fick chansen att gå flera matcher mot jämt matchade motståndare, berättar huvudtränare Jakob Beltowski.

Tävlingen innebar även debut för deltagarna och trots tävlingsnerver blev det två silver, ett brons och två femteplatser. Fina resultat enligt Jakob Beltowski. Sigtuna Budoklubb har fortsatt intagning till sin verksamhet och vänder sig till alla barn, ungdomar och vuxna i kommunen. Man håller till i Prästängshallen i Sigtuna.

Resultaten
Silver, Enna Kadrovic, Flickor 8-9 år
Silver, Leila Lagerbjelke, Flickor 8-9 år
Brons, Elliot Iskander, Pojkar 10-11 år
5:e plats, Neil Saxena, Pojkar 8-9 år
5:e plats, Theo Kadrovic, Pojkar 10-11 år

defacto_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

ica_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

joes-helsida
dack_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Fotboll Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
ica_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh
dack_outsider
connys