moderat_fokus_pan
Tränarna Jakob Beltowski och Tommy Andersson med klubbens deltagare på Kanku Open i GävleFoto: Insändarbild

Tävlingspremiär för Sigtuna Budoklubb

Sigtuna Budoklubbs Tsu Shin Gen sektion har tävlat i Kanku Open i Gävle och kom hem med tre medaljer.

centrum_artikel_host

Den gångna helgen tävlade Sigtuna Budo i Kanu Open med ett 70-tal deltagare från olika klubbar i mellan-Sverige. Tävlingen vänder sig till barn mellan 7-14 år.
– Bland nästan 70 anmälda deltagare, presterade klubbens tävlande på högsta nivå med varierade tekniker och högt tempo. Samtliga fick chansen att gå flera matcher mot jämt matchade motståndare, berättar huvudtränare Jakob Beltowski.

Tävlingen innebar även debut för deltagarna och trots tävlingsnerver blev det två silver, ett brons och två femteplatser. Fina resultat enligt Jakob Beltowski. Sigtuna Budoklubb har fortsatt intagning till sin verksamhet och vänder sig till alla barn, ungdomar och vuxna i kommunen. Man håller till i Prästängshallen i Sigtuna.

Resultaten
Silver, Enna Kadrovic, Flickor 8-9 år
Silver, Leila Lagerbjelke, Flickor 8-9 år
Brons, Elliot Iskander, Pojkar 10-11 år
5:e plats, Neil Saxena, Pojkar 8-9 år
5:e plats, Theo Kadrovic, Pojkar 10-11 år

centrum_host_helsida
connys_helsida
sap_sep23_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

moderat_fokus_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

pantamera_avc_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

hockeyskola_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

skanela_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

joes-helsida
ica_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

nrh_sigtuna
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

defacto_helsida
svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
skanela_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
nrh
pantamera_out