eu_valet_panorama
Foto: Scandinavian XPO/Illustration
Per TaubeFoto: Daniel Iskander

Taube vill flytta Stockholmsmässan och bygga tågstation

Per Taube som äger stora delar av Arlandastad, Steninge slott och utvecklar bostadsområdet kring slottet öppnar upp för att ta över Stockholmsmässan och samtidigt bygga en tågstation.

centrum_artikel_host

Stockholmsmässan kan bli en del av nya Scandinavian XPO, Gelbas ägare Per Taube har planer för att ta över även om Stockholms stad som äger mässan inte ser det som ett alternativ:
– Vi har 40.000 kvm mäss- och möteslokaler idag, och har möjligheter för att bygga ut Scandinavian Xpo, säger Taube till Fastighetsvärlden.

Stockholms stad planerar utreder rivning av mässområdet i Älvsjö för att bygga bostadsrätter samtidigt som verksamheten skulle flyttas till Kista, i hörnet av E4/E18. Stockholmsmässan är mer inriktad på konsumentmässor medan Scandinavian XPO är mer mot B2B, alltså företag till företag.
– Vi skulle behöva en fjärr- och pendeltågsstation här. Vi har ett platsservitut för en järnvägsstation, så det går att fixa. Men det skulle även kräva att staten löser in Arlanda Express, så att tågen kan stanna såväl på flygplatsen som vid den framtida stationen utan att betala höga avgifter. Det skulle öka tillgängligheten med tåg på ett betydande sätt. Jag tror att man kan skapa ett privat konsortium som kan ta över, och där kan vi bidra, fortsätter Per Taube, enligt tidningen.

Enligt Fastighetsvärlden har Taube och hans kollegor lanserat idén om att utveckla Arlanda Syd vid järnvägen. Autonoma bussar skulle kunna trafikera mässområdet vilket skulle göra det lättare att ta sig runt mellan de olika hotellen.

pantamera_avc_helsida

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

mp_helsida_eu
seniormassa_pan
connys_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys
mp_eu_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out