Foto: Matthias Pfeil/Mälartåg

Tätare trafik på Uppsalapendeln via Märsta

I linje med övriga Europa förbereder sig Sveriges kollektivtrafik, inklusive Mälartåg, för en omställning av tidtabeller som träder i kraft från den 10 december 2023.

centrum_artikel_host

Hanna Bergström, chef för trafik och infrastruktur på Mälardalstrafik, betonar betydelsen av den ökande populariteten för Mälartåg och meddelar att över 10 miljoner resenärer har stigit på tågen hittills i år fram till oktober. För att möta den växande efterfrågan och förbättra resenärernas upplevelse planerar man nu att öka antalet avgångar i tidtabellen för 2024.

Den planerade trafikutökningen möjliggörs av det pågående arbetet för att övervinna kompetensbristen inom järnvägsbranschen. MTR, tågoperatören för Mälartåg, har under året utexaminerat 57 nya lokförare, och ytterligare 23 förväntas avsluta sin utbildning mellan november och februari 2024 för att stärka upp trafiken.

För pendlare mellan Uppsala och Stockholm innebär den nya tidtabellen konkreta förbättringar. Under rusningstid på vardagar ökar antalet avgångar, med en ny avgång från Uppsala till Stockholm jämfört med 2023. Tågen kommer fortsatt att köra varje timme och ännu tätare under rusningstid. Den särskilda avgången från Uppsala kl. 07.58 kommer dock att köras direkt till Stockholm utan uppehåll i Märsta på grund av trängsel på spåren. Helgtrafiken förblir oförändrad med avgångar varje timme.

defacto_helsida
slottsby_helsida
wenngarn_jul_helsida
joes-helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
ica_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

storemore_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

slottsby_outsider
connys
ica_outsider
pantamera_out
joes_outsider
swedol_outsider
wnngarn_jul_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
storemore_out