eldsjal2024_pan
Tamsons har varit ledande trafikpolitiker i Region Stockholm under två mandatperioder. Han har vid flera tillfällen besökt Märsta station och varit med om att fatta beslut om att bygga om stationen. Foto: Pressbild

Tamsons förslås ta över som M-topp i regionen

Förre trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) föreslås ta över efter sin partikollega Irene Svenonius som gruppledare för den moderata gruppen.

centrum_artikel_host

Nomineringskommittén för Moderaterna i Region Stockholms fullmäktigegrupp har tagit ett enhälligt beslut om att föreslå Kristoffer Tamsons som ny gruppledare och Axel Conradi som ny vice gruppledare. Detta efter att Irene Svenonius nyligen meddelat sin avgång från sina politiska uppdrag.

Beslutet att nominera Tamsons och Conradi till ledande positioner inom partiet kommer att formellt fattas vid ett extra sammanträde med Moderaternas regionfullmäktigegrupp som är planerat till onsdagen den 20 mars. Kristoffer Tamsons har tidigare innehaft flera politiska uppdrag och har bland annat varit trafikregionråd i Region Stockholm. Axel Conradi har också en gedigen politisk bakgrund och har aktivt arbetat inom Moderaterna under en längre tid.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
eu-valet

Pinbackshallen ny plats för förtidsröstningen

Nyheter Inför det kommande valet till Europaparlamentet den 9 juni introducerar Sigtuna kommun nya möjligheter för förtidsröstning. Från och med den 22 maj kommer väljare att kunna förtidsrösta i Pinbackshallen, vilket är en nyhet för i år.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Klart med Tamsons som oppositionsregionråd

Nyheter Den moderata regionfullmäktigegruppen har enhälligt valt Kristoffer Tamsons till ny gruppledare och oppositionsregionråd i Region Stockholm. Axel Conradi har valts till vice gruppledare. Besluten fattades under gruppens möte på onsdagskvällen.

storemore_helsida
eu-valet

Liberalernas EU-kandidat besökte Sigtuna

Nyheter Under lördagen gjorde Liberalernas kandidat till EU-parlamentet, Anna Maria Corazza Bildt, ett besök i Sigtuna. Tillsammans med lokala liberaler engagerade de sig i samtal med sigtunaborna för att diskutera Liberalernas politik och varför de förtjänar deras röst inför EU-valet den 9 juni.

Europaparlamentariker besökte Kvinnojouren i Märsta

Nyheter På Internationella kvinnodagen den 8 mars besökte Europaparlamentarikern Evin Incir (S) och oppositionsrådet Marie Axelsson (S) Kvinnojouren i Sigtuna kommun. Syftet med besöket var att uppmärksamma kampen mot mäns våld mot kvinnor både på lokal och internationell nivå.

eu-valet

Märstabo på EU-lista

Nyheter Märstabon Marta Aguierre som är en av Vänsterpartiets ledande politiker nationellt och regionalt är fyra på listan till EU-valet.

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Nyheter Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

EXTRA

Magdalena Andersson besökte Valsta

Nyheter Förre statsministern Magdalena Andersson besökte Valsta under måndagskvällen. Budskapet var tydligt: - Gängen ska inte ta över bostadsområden. Ikväll trygghetsvandrade jag i Valsta tillsammans med Hyresgästföreningen, Polisen, kommunen och fastighetsägaren. Trygga bostadsområden är en viktig pusselbit i kampen mot brottsligheten.

Askerson blir ny ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter Efter beslut från kommunfullmäktige har Mattias Askerson (M) utsetts till ny ordförande för den nybildade Förskole- och Grundskolenämnden i Sigtuna kommun från och med den första januari. Han tar över rollen efter Pernilla Bergqvist (L) som tidigare var ordförande för Barn- och Ungdomsnämnden, vilken tidigare hade ansvar för skolfrågor i kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
storemore_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys
mp_eu_outsider