centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/SL

Tågvärdarna tas bort på pendeltågen

Tågvärdarna slopas, den nya regionledningen verkställer förslaget som det dåvarande borgerliga styret föreslog förra året.

centrum_artikel_host

Den rödgröna regionledningen går vidare med att slopa tågvärdar på pendeltågen. En utredning som man tillsatt visar att det inte blir osäkrare eller mindre tillgängligt utan värdarna. Det var den förra blågröna ledningen som avsåg ta bort tågvärdar och införa kameror istället ombord på tågen.

Sveriges Radio Stockholm rapporterar att Vänsterpartiet är kritiska till beskedet och kallar det ”ett svek”. Trafikregionrådet Anton Fendert (MP) anser att det är bra att utredningen som tillsatts visar på att beslutet är rätt.

Läs mer här: Tågvärdarna blir kvar tillsvidare

defacto_helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

connys_helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

centrum_host_helsida
joes-helsida
pantamera_avc_helsida
dack_helsida
ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
dack_outsider
connys
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out