moderat_fokus_pan
Foto: Pressbild/SL

Tågvärdarna tas bort på pendeltågen

Tågvärdarna slopas, den nya regionledningen verkställer förslaget som det dåvarande borgerliga styret föreslog förra året.

centrum_artikel_host

Den rödgröna regionledningen går vidare med att slopa tågvärdar på pendeltågen. En utredning som man tillsatt visar att det inte blir osäkrare eller mindre tillgängligt utan värdarna. Det var den förra blågröna ledningen som avsåg ta bort tågvärdar och införa kameror istället ombord på tågen.

Sveriges Radio Stockholm rapporterar att Vänsterpartiet är kritiska till beskedet och kallar det ”ett svek”. Trafikregionrådet Anton Fendert (MP) anser att det är bra att utredningen som tillsatts visar på att beslutet är rätt.

Läs mer här: Tågvärdarna blir kvar tillsvidare

joes-helsida
ica_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

defacto_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

adhd_kommun
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

moderat_fokus_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

pantamera_avc_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

connys_helsida

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

hockeyskola_helsida
centrum_host_helsida
sap_sep23_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
hockeyskola_outsider
kommun_skoterska_outsider
joes_outsider
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
ica_outsider
kommun_adhd_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider