eu_valet_panorama
Jennie ClaessonFoto: Pressbild/Airport City Stockholm

Tåget avgörande för att utveckla flygplatsstaden

Airport City Stockholms VD Jennie Claesson skriver i en debattartikel i Dagens samhälle att tåget kommer att vara avgörande för en framgångsrik flygplatsstad kring Arlanda.

centrum_artikel_host

Arlandaområdet ska utvecklas till en flygplatsstad som är en av norra Europas ledande med mötesplatser för såväl industri och akademi och därmed främjas Sigtuna och hela Sveriges tillväxtpotential skriver Jennie Claesson, VD på Airport City Stockholm i en debattartikel i Dagens samhälle.

Men för att bli en framgångsrik flygplatsstad krävs en satsning på tåget.
– Det måste nämligen bli mycket lättare och billigare för fler att ta sig till och från Arlanda med tåg från både norra och södra Sverige. I dag finns det ett företag med monopol på all tågtrafik till och från Arlanda, vilket gör det ohållbart ekonomiskt att öka tillgängligheten med tåg. Detta monopol måste därför upphöra. Först då kan vi bli en mötesplats för hela Sverige. Det är hög tid för staten att dra sitt strå till stacken så vi kan säkra en hållbar infrastruktur och trygga flygplatsstaden Arlandas framtid i en allt mer konkurrenskraftig omvärld som vi är så beroende av, uppger Claesson.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Per Taube och hans Gelba som utvecklar Scandinavian XPO avser bygga en tågstation vid mötesplatsen, Arlanda Syd. Utöver det skulle autonoma bussar trafikera mässområdets hotell.

eldsjal2024_helsida

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

centrum_host_helsida
seniormassa_pan

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host